Salut! În continuare îţi voi explica ce este cancerul, de ce apare cancerul şi, mai exact, cum apare cancerul. În plus, voi discuta şi despre factorii ascunşi şi alimentaţia în cancer. Ştiu că ai ajuns aici din cauza unei veşti pe care ai primit-o, cu greu, pentru tine sau pentru cineva apropiat. Timpul tău este preţios în aceste momente şi promit că nu am să ţi-l irosesc, pentru că şi eu am fost în situaţia ta, ştiu ce simţi şi ştiu ce cauţi. În acest site, în această postare, nu ai să găseşti doar alt conţinut reciclat, aceleaşi dezinformări şi idei mediocre, preluate şi rescrise sub numele a diverşi autori, sau materiale şi studii create în urma a diferite interese.
Am făcut, la rândul meu, tot research-ul posibil, când am ajuns în situaţia ta, am început să citesc cărţi de medicină, nutriţie, psihologie şi învăţături spirituale, forumuri de profil, locale şi internaţionale, am intrat în contact cu zeci de specialişti, clinici din toată lumea, oameni din zona de nutriţie, psihologi, medici alternativi, medici convenţionali, cu diferite specializări ş.a.m.d. M-am întâlnit cu diverşi doctori specialişti, am discutat şi am cerut informaţii. Ani la rând, pentru mine, toată treaba asta a fost aproape un full-time job. Am fost dus pe multe piste greşite, am luat multe decizii proaste şi am făcut multe greşeli, pentru că se întâmplă să ai momente în viaţă când ajungi să crezi că ai suficientă informaţie, încât să cunoşti adevărul, dar nu ai suficient de multă informaţie, încât să- ţi dai seama că greşeşti crezând asta. Se împinge atât de mult conţinut pe subiectul cancer, încât este, de cele mai multe ori, imposibil să filtrezi şi să ajungi în timp util la acele informaţii care îţi pot oferi putere şi libertate, care îţi pot oferi şansa de a prelua controlul şi de a te ajuta să faci pasul înainte, şansa de a ajunge într-o zonă de vindecare despre care nici nu ştiai că există, şansa de a lua decizii bune pentru tine şi pentru cei apropiaţi, care să te ajute în acest moment, dar să te ajute şi dincolo de el.
În această postare, poţi găsi idei total diferite faţă de ce ai citit sau ce ai auzit până acum, însă nu te alarma, lucrurile stau aşa dintr-un motiv foarte bun, tocmai pentru a putea începe să te protejezi şi să ai grijă de tine cu adevărat.
Astăzi, din această postare, vei afla adevărul. Şi nu mă refer la acele adevăruri care fac ca doar în România să avem 50.000 de decese/an din cauza cancerului (aproximativ 150/zi), ci adevărul pur, care nu este alterat şi care nu are în spate nici agende, nici interese financiare, nu vine din partea unor organizaţii medicale, sisteme private sau sisteme de credinţă, seturi de principii, influenceri sau trenduri care pot veni atât din partea medicinei convenţionale, cât şi din partea medicinei alternative.
Experienţa mea cu cancerul a început în 1999, când mama mea a fost diagnosticată cu cancer de sân (carcinom mamar). Fiind încă un copil la vremea aceea, singurul lucru pe care am putut să-l fac a fost să privesc ce se întâmplă şi să mă rog ca mama să fie bine. 15 ani mai târziu, în 2014, a fost din nou diagnosticată cu cancer „metastazic” la ficat, plus alte formaţiuni posibil pre-canceroase (chisturi, leziuni) la nivelul glandelor suprarenale, colon şi unul dintre plămâni.
În toată această perioadă, practic toată copilăria şi adolescenţa mea, am fost înconjurat de acest subiect, iar asta m-a făcut să iau toată treaba foarte personal.
1. PROCESUL DE NAŞTERE/APARIŢIE AL CANCERULUI (SAU CANCEROGENEZA).
CÂND ŞI CUM A APĂRUT CANCERUL ÎN VIEŢILE NOASTRE?
CAUZELE APARIŢIEI UNUI CANCER
Medicina din ziua de astăzi este despre boala cancer şi despre momentul în care cancerul există, a fost deja creat şi dezvoltat. Există desigur instituţii precum Agenţia internaţională de cercetare a cancerului (IARC – Internaţional Agency for Research of Cancer), care ne prezintă cifre (precum cele cu privire la numărul de decese din cauza bolilor oncologice, menţionate mai sus) şi că avem aproximativ 80.000 de cazuri noi de cancer apărute anual în România. Totodată, o altă instituţie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (WHO – World Health Organization), avertizează că numărul cazurilor de cancer va creşte, la nivel mondial, cu 70-80%, până în 2030, ceea ce estimează un număr de 25 de milioane de cazuri noi de cancer în fiecare an. Un alt studiu naţional ne arată faptul că un român din patru a trăit o experienţă legată de cancer şi că 5,2% dintre oameni au afirmat că au fost diagnosticaţi cu cancer, la un moment dat, de-a lungul vieţii, iar 21,1% au o rudă de gradul I (soţ, copil sau părinte) cu cancer.
Până în acest moment, ni s-a spus despre cancer că este o boală veche în istoria umanităţii. Vei auzi despre cancer că a existat acum 1000 de ani, acum 2000 de ani sau chiar că acest termen, „cancer”, este un cuvânt grecesc, creat în anul 400 i.Hr. O să mai auziţi, probabil, că s-a descoperit un om primitiv, îngheţat de zeci de mii de ani, care avea cancer şi că, practic, cancerul există de când lumea şi pământul. Totuşi, adevărul este că această boală, cancerul, cel malign, este o afecţiune foarte recentă.
Când grecii au inventat cuvântul cancer, în anul 400 i.Hr., ei vorbeau despre o tumoră, nu despre celule canceroase în acea tumoră, nu era vorba despre celule maligne. Acest cuvânt a fost inventat, la acel moment, pentru tumorile necanceroase. Totodată, cuvântul care a devenit în zilele noastre „cancer” era de multe ori folosit ca un termen general, care făcea referire la toate bolile, la suferinţa fără recuperare sau moartea fără vreo explicaţie fizică la acel moment.
Este foarte important să înţelegeţi aceste informaţii!
Orice tip de tumoră care exista acum 1000 de ani nu era canceroasă. Da, tumorile din trecut puteau să pună viaţa în pericol şi să omoare pe cineva, pentru că exista posibilitatea să crească într-un mod greşit, într-un loc greşit, absolut! Puteau creşte într-un organ şi să creeze probleme care, în acea perioadă, doborau fără să existe alternative. Dar aceste tumori nu erau cancerul pe care îl întâlnim şi pe care încercăm să-l învingem în ziua de astăzi.
După 2014, am discutat cu mulţi oameni diagnosticaţi cu cancer, am văzut neputinţa şi neşansa lor. Am privit cum mulţi se învinovăţeau şi considerau că sunt răspunzători pentru cancerul de care suferă, alţii nu înţelegeau de ce cancerul i-a ales tocmai pe ei, de ce „selecţia naturală” a ales ca ei să se îmbolnăvească de cancer. Câte mituri, câtă dezinformare!… toate astea pentru că şablonul preferat de medicina modernă, pentru majoritatea bolilor cronice, este acelaşi: este vina TA, TU ai gene proaste, corpul TĂU se atacă singur şi se distruge, TU îţi creezi problemele, psihicul TĂU nu este ok, TU mănânci prea mult, TU nu ai grijă de tine, TU faci greşit asta sau asta. Nimeni nu îşi doreşte să fie bolnav. De altfel, dacă vei auzi „ţi-ai creat singur boala”, trebuie să ştii că îţi este transmis, de fapt, următorul mesaj: „nu ştiu ce nu este în regulă cu tine, mi-aş dori să ştiu şi să te pot ajuta, dar tot ce pot face este să-ţi prezint această teorie”.
Cancerul, în forma în care avem de-a face astăzi cu el, a apărut începând cu anul 1700, însă, chiar şi atunci, acele cancere nu erau similare cu cele de care ne lovim astăzi. Practic, la acel moment, exista un tip de cancer, un cancer în care aveam efectiv celule maligne, tumori maligne. Mai târziu, începând cu 1830-1840, au apărut diferite tipuri de cancer, însă şi ele mult mai puţin agresive, comparativ cu cele din zilele noastre. Primul cancer malign a apărut odată cu revoluţia industrială, când omul a început să se joace cu substanţele chimice în laborator, într-o manieră nemaintâlnită până atunci. Cancerul a apărut când acele substanţe au fost create, atunci când lumea chimicalelor a fost construită, când a apărut lumea industrială şi am început să ardem substanţe care au ajuns în aer şi pe care nu le ardeam înainte, am început să ne jucăm cu elemente pe care nu le cunoşteam înainte, să sintetizăm agenţi, compuşi chimici, să mixăm metale, să modificăm structura metalelor şi să facem chiar mai mult de atât, să ardem chimicalele, însă chiar şi aşa, pentru că, totuşi, nu aveam chimicalele pe care le avem astăzi, nici cancerele nu erau aceleaşi.
În acest moment, avem diferite varietăţi de cancer, ştiţi asta şi nu vă spun nimic nou. Însă vă spun, totuşi, că, deşi sunt o mulţime de tipuri de variabile şi motive pentru care facem cancer, nimănui nu îi pasă de ce o anumită persoană face un anumit tip de cancer şi o alta nu îl face, sau de ce cineva supravieţuieşte mai mult cu un anumit tip de cancer şi altul mai puţin, de ce evoluţia este diferită ş.a.m.d.
Atenţie, eu nu vorbesc şi nu fac referire la oameni răi, medici rău intenţionaţi sau teorii conspiraţionale, prin care cineva vrea să facă rău umanităţii sau oamenilor în mod special. Vorbesc despre lucruri reale, create de oameni, lucruri la care suntem expuşi în viaţa noastră de zi cu zi, despre solvenţi, despre agenţi chimici de diferite forme, mii de agenţi chimici, pesticide, erbicide, insecticide, fungicide, expunerea la diferite tipuri de radiaţii şi multe altele.
Ca cineva să facă o formă de cancer trebuie să aibă 2 grupuri de elemente în corp. Este nevoie de 2 tipuri de elemente în corpul unui om, pentru ca acesta să dezvolte un cancer. Chiar dacă toate lucrurile amintite mai sus, precum metalele grele care cad din cer, diferitele tipuri de radiaţii cu care avem de-a face, nanotehnologia, agenţii chimici de toate tipurile, sunt deja foarte prezente în viaţa noastră, ele reprezintă un singur grup şi nu sunt singurele responsabile pentru cancer.
Pentru a face cancer, trebuie să ai UN VIRUS în corpul tău. UN VIRUS sau mai multe VIRUSURI. Cancerul este viral!
Nu de puţine ori mi-a fost dat să aud în spitale sau în diferite dezbateri legate de speranţă de viaţă, alimentaţie şi boli: „Ştiu eu pe cineva care a fumat toată viaţa, a mâncat şi a băut fără restricţii şi totuşi trăieşte şi acum şi are peste 80 de ani!!”. Ok, s-ar putea ca o dată ce străbaţi o autostradă cu o viteză de 220km/h să ajungi teafăr la destinaţie, însă nu ţi-aş recomanda să încerci asta, pentru că sinuciderea poate să nu reuşească de prima dată, însă a doua sau a treia oară va reuşi, cu siguranţă, astfel că nu toţi oamenii rezistă atât de mult unui stil de viaţă ca cel exemplificat mai sus. Totuşi, de ce există şi astfel de exemple? Pentru că unul dintre cele 2 elemente nu a fost prezent în cazul persoanei de 80 de ani. Cineva poate fuma timp de 50 de ani şi să nu facă un cancer la plămâni, o altă persoană poate să nu fumeze niciodată, însă să inhaleze cantităţi mari de fixativ de păr sau un alt tip de spray pentru aranjararea părului, timp de câteva zeci de ani, şi să facă totuşi cancer la plămâni. Altcineva poate să nu fumeze, să nu folosească fixative şi să facă un cancer la plămâni, pentru că în corp există cele 2 elemente: toxine (agenţi chimici toxici din alte surse) şi un virus sau mai mulţi. De regulă, majoritatea vom avea toxinele, pentru că suntem expuşi, indiferent de cât de echilibrat şi de atent trăim, dar o parte nu au virusul.
Bineînţeles că fumatul nu este un obicei bun, pentru că, mai devreme sau mai târziu, chiar dacă nu va contribui la un cancer (deşi este o sursă prin care ajung în corpul oamenilor cantităţi mari de metale grele toxice, precum cadmiu şi plumb), va da o boală pulmonară obstructivă cronică, o boală de inimă, o boală a creierului sau alte probleme de sănătate.
Research-ul în cancer este bazat pe cancerul existent, vizibil la analize precum CT (Computer Tomograf)/RMN (scanare prin rezonanţă magnetică nucleară), biopsie, markeri tumorali şi alte proceduri. Opţiunile de tratament la care pacienţii au acces în spitale sunt, de regulă, chimioterapia (chiar şi cu noi forme de tip-ul chemoembolizării), operaţiile chirurgicale, radioterapie (de diferite tipuri, precum IMRT, VMAT, IGRT) şi, recent, imunoterapia.
Am intrat în contact şi am apelat la serviciile multor clinici şi ale multor specialişti şi, deşi situaţia nu este cea mai bună în ţara noastră, între ce exista în 1999 şi ce am văzut în ultimii ani, s-au făcut făcut nişte paşi care au făcut diferenţa în vieţile multor oameni. Trebuie să ştiţi că, deşi am avut multe experienţe negative, apreciez enorm dedicarea medicilor şi a oamenilor din prima linie, care se confruntă în fiecare zi cu cancerul. Pe de altă parte, trebuie să ştiţi că există şi care sunt bucăţile lipsă ce trebuiesc aflate şi rezolvate pentru a putea învinge această afecţiune.
Să revenim la cele două elemente!
Pesticide, insecticide, erbicide, fungicide, diferite metale grele toxice, diferite toxine, agenţi chimici toxici, solvenţi + VIRUS = cancer.
De ce combinaţia asta creează un cancer?
Pentru că virusul are nevoie de hrană. Virusul trebuie să aibă ce să consume, ce să mănânce. Poate că eşti un biolog sau un medic, sau poate doar ai citit undeva că viruşii nu mănâncă nimic. Nu, nu este adevărat, este o mare dezinformare şi se învaţă chiar în şcoala de medicină. Viruşii mănâncă, aşa cresc, aşa proliferează.
Un virus nu devine instant o celulă canceroasă. Atunci când cineva contractează una dintre tulpinile mutante ale Epstein-Barr, care poate cauza cancer, virusul continuă să sufere mutaţii în interiorul organismului, dacă găseşte toxinele de care are nevoie. El consumă toxinele pe care le întâlneşte [solvenţi, metale grele, plastic, dioxine (compuși chimici foarte toxici, majoritatea sunt produși secundari ai diferitelor procese industriale – suntem în era dioxinelor), pesticide (poate chiar celebrul DDT, care încă este prezent peste tot în zilele noastre)] ş.a.m.d. şi pe care le reprocesează, eliminând otrăvuri mult mai toxice decât starea lor iniţială. Când virusul consumă o astfel de toxină, aceasta trece printr-un proces de reconstrucţie. Practic, virusul este o maşină de procesare a toxinelor pe care le consumă. Din acest motiv toxinele reprocesate ajung să aibă o structură chimică mult mai toxică şi mai agresivă decât varianta iniţială. Odată eliberate, aceste toxine reprocesate saturează ţesutul în care sunt localizate celulele virusului, afectând respectivul ţesut.
Aceste celule mor diferit faţă de procesul natural de regenerare celulară, care are loc în corpul nostru, treptat, în fiecare moment al vieţii noastre (şi care implică un proces total normal de înlocuire a unor celule care mor şi sunt înlocuite de celule nou născute). Datorită otrăvii, aceste celule care mor au o semnătură ataşată. Virusul pune efectiv o substanţă chimică în ele, aşa că celulele sunt semnate datorită substanţei chimice dată de virus.
Din acest motiv, aceste celule moarte determină o reacţie, un răspuns viral suplimentar în corp, motiv pentru care tot mai multe virusuri vin şi reacţionează acolo unde a avut loc primul atac viral. Ulterior, virusul consumă celulele moarte, pline cu otrăvuri reprocesate, iar o bună parte din încărcătura virală moare din cauza toxicităţii. În această etapă, un anumit procent din sarcina virală dispare. Un virus se poate hrăni cu o toxină atât de puternică încât să moară, însă virusurile pot învăţa de la alte virusuri care au murit, pot învăţa şi se pot adapta, se pot muta, ca să poată tolera un nivel mai mare de toxicitate.
Începe apoi un nou ciclu. Celulele virusului care supravieţuiesc sunt cele mai în măsură acum să gestioneze otrăvurile. Ele se hrănesc automat cu vechile şi cu noile toxine din corpul persoanei. Acesta este un proces prin care se dublează toxicitatea acelor toxine reprocesate. În plus, deşeurile produse de ele saturează din nou ţesuturile, omorând o altă bună parte din celulele sănătoase ale organului în care se află.
Virusul consumă din nou aceste celule moarte, saturate cu otrăvuri, iar celulele virusului ce nu pot tolera toxicitatea în creştere mor, dar cele supravieţuitoare vor fi mai puternice ca oricând. Încep apoi alte noi cicluri, virusul resintetizează şi reprocesează cantităţi noi de otrăvuri cu care saturează noi straturi de ţesut şi continuă să consume celulele moarte intoxicate, rezultate din acesta.
Majoritatea viruşilor nu vor ca tu să păţeşti ceva. În cele din urmă, tu eşti gazda lor, ei au nevoie ca tu să trăieşti, pentru ca şi ei să trăiască cât mai mult, nu vor ca tu să mori. Ba chiar mai mult, o parte dintre virusurile care acum ne fac rău, în urmă cu mult timp, aveau funcţii benefice. Spre exemplu, virusul Epstein-Barr se hrănea în anii de început ai revoluţiei industriale cu otrăvuri, pentru a încerca să ne protejeze de acestea, fiind un virus loial şi benefic. În timp ce le procesa, virusul transforma acele otrăvuri în forme din ce în ce mai toxice, eliberându-le în cele din urmă pentru a se proteja şi pe sine, în ţesuturile din jurul lui, care puteau aparţine ficatului, plămânilor, pancreasului, sânilor, glandei tiroide.etc. Odată eliminate ca deşeuri VEB (virusul Epstein-Barr), aceste toxine procesate puteau servi din nou drept hrană virusului. Procesul a continuat multă vreme şi doar celulele virale cele mai puternice au supravieţuit, respectiv cele care puteau tolera cel mai bine aceste otrăvuri din ce în ce mai puternice. Aceste celule au continuat apoi să se înmulţească.
Epoca marilor experimente cu fungicide, erbicide şi anitibiotice, de la sfârşitul secolului al XIX-lea, a propulsat VEB la un nivel complet nou, efectiv forţându-l să sufere mutaţii care nu mai erau benefice pentru organismul uman. Odată cu aceste noi produse chimice pe care le consuma, deşeurile toxice ale VEB au devenit mai otrăvitoare ca oricând în istorie, iar virusul Epstein-Barr a continuat să sufere mutaţii pentru a-şi tolera propriile deşeuri otrăvitoare reprocesate.
Revin la explicaţia: toxină + virus = cancer.
După noi şi noi cicluri, celulele virale otrăvite, care, în ciclurile anterioare încercau să sufere o mutaţie, ca o ultimă soluţie pentru a nu muri, îşi ating limita capacităţii de mutaţie. Nemaifiind capabile să sufere mutaţii, ele produc substanţe care le transformă în celule canceroase vii. La acest moment, virusul devine canceros. Cu ajutorul noii structuri, aceste celule consumă celulele saturate cu otrăvuri reprocesate din ţesutul în care se află, pentru a se reproduce şi înmulţi ca tumoare canceroasă. La rândul lor, celulele canceroase elimină noi substanţe în ţesutul adiacent, transformând şi alte celule în celule canceroase. Ştiinţa nu le cataloghează diferit încă, însă o tumoră este formată din iniţialele celule canceroase virale şi noile celule canceroase umane. Împreună, ele reuşesc să supravieţuiască şi să se formeze într-un grup celular care are nevoie de hrană.
Prin tot procesul explicat mai sus, virusul ajunge să devină canceros, respectiv se constituie în celule canceroase, iar ulterior alte celule umane sănătoase ajung să devină canceroase. Împreună încep să se formeze, să se adune şi să otrăvească în continuare şi alte celule din corp.
Deşi pare că am explicat un proces complex, până în acest moment al procesului la care am făcut referire, multiplicarea serioasă nu a apărut, ci există doar o leziune. În acest moment, în cazul unui control, doctorul poate vedea doar o leziune într-un organ, nu ştie dacă e bună, rea, canceroasă sau nu, şi poate maximum să propună o biopsie. Bineînţeles, se pot forma diferite tumori, nu doar una singură, şi mutaţii diferite de carcinoame apărute în funcţie de toxinele ce au fost implicate (poate DDT, pesticide, erbicide, fungicide, adesea de la hainele noi pe care le purtăm fără să le spălăm înainte, detergenţi convenţionali, care pot hrăni uşor un virus ş.a.m.d.).
Celulele canceroase pot muri şi ele în mod natural, la fel ca celulele umane sănătoase, însă procesul de reprocesare a toxinelor este atât de intens, încât tot mai mult ţesut este saturat. Astfel are loc un proces de angiogeneză, în cadrul căruia se formează vase de sânge minuscule, prin care sunt aduse substanţele nutritive (toxice) de dincolo de membrana microscopică ce inconjoară grupul de celule canceroase. La nivelul oricărui neoplasm se dezvoltă o serie de capilare de neoformaţie, cu rol în vascularizaţia şi nutriţia tumorii, iar acest proces se numeşte angiogeneză tumorală.
2. VIRUSURILE CARE PRODUC CANCER/VIRUSURILE CARE CAUZEAZĂ CANCER
Virusul Epstein-Barr (EBV). Trebuie să înţelegeţi, încă de la început, că există peste 60 de tulpini diferite de Epstein-Barr (şi chiar şi alte diferite variante mutate).
Tipurile de cancer provocate de virusul Epstein-Barr (EBV):
1. Carcinom: 100% provocate de Epstein-Barr. Repet, toate carcinoamele sunt provocate de diferite tipuri de EBV;
(Nu înseamnă că, dacă ai virusul Epstein-Barr, o să faci neapărat cancer. Deşi este principalul răspunzător pentru cancer, el poate fi un virus docil, dacă există într-un corp cu o încărcătură toxică slabă şi alimentat fără mâncăruri greşite).
2. Cancerul la prostată: 100% din cancerele de prostată sunt provocate de Epstein-Barr;
3. Leucemie: 100% provocate de Epstein-Barr, de regulă provocată de Epstein Barr + metale grele. Leucemia la copii: Epstein Barr + în special, mercur;
4. Cancerul de sân: 100% provocat de Episten-Barr;
5. Cancerul de tiroidă: 100% provocat de Epstein-Barr;
6. Cancerul de plămâni: în mare parte Epstein-Barr;
7. Cancerul de ficat: 100% provocat de Epstein-Barr;
8. Cancerul de creier: o parte dintre ele, provocate de Epstein-Barr;
9. Cancerul de pancreas: provocat de Epstein-Barr.
HPV. Este asociat cancerului cervical (cancerul de col uterin) şi cancerului ovarian, deoarece e prezent mereu atunci când ai Epstein-Barr în sistemul reproducător. De fapt, dacă ai HPV, cu cât ai mai mult Epstein-Barr în sistemul reproducător, cu atât mai mult ai şi HPV pentru că, din cauza EBV imunitatea aparatului reproducător e scăzută si atunci ai automat şi un HPV mai mare. Dacă omori HPV-ul făcând chestii minunate pentru corpul tău şi doctorul îţi spune că ai scăpat de HPV, atunci e posibil să fi scăpat la pachet şi de Epstein-Barr-ul din aparatul reproducător, fără ca să-ţi dai seama.
Nu spun că HPV este un virus prietenos, întrucât poate provoca cicatrici în ţesut, dar nu este cel responsabil de cancerul de aparat reproducător (care este, de fapt, Epstein-Barr).
Viruşii herpetici umani (HHV) ce cauzează cancer:
HHV6 – răspunzător pentru cancerul de rinichi;
HHV7 şi HHV8 – răspunzător pentru sarcom (cancerul de ţesut conjunctiv);
HHV9, HHV10, HHV11, HHV12 – alţi promotori ai cancerelor de toate felurile;
HHV6 mutat – cancer la stomac, cancer la inimă, diferite tipuri de cancer la creier, diferite tipuri de cancer de ţesut.
Atunci când discutăm de virusurile care provoacă această boală, cancerul, discutăm în special despre virusuri din familia herpetică, în mare responsabilă (nu în totalitate, pentru că ai nevoie şi de alte piese, după cum am explicat mai sus, respectiv de toxine, pentru ca un cancer să apară). Spre exemplu, Citomegalovirusul (CMV) este un virus destul de docil ca să creeze un cancer.
3. TOXINELE CARE, ÎMPREUNĂ CU UN VIRUS, CAUZEAZĂ CANCER. TOXINELE CU CARE SE HRĂNESC VIRUSURILE CE CAUZEAZĂ CANCER
Ca o tumoră să apară şi să se dezvolte este nevoie ca virusul să consume toxinele de care are nevoie, iar, de regulă, toxinele industriale sunt implicate în apariţia bolii. Este nevoie să trăieşti într-o situaţie toxică, să fii intoxicat în diferite feluri, cu dioxine, chimicale împrăştiate în aer, ori poate trăieşti într-un loc unde se stropeşte mereu cu erbicide sau poţi absorbi foarte multe chimicale din diferite produse cosmetice, precum solvenţii din creme şi şampoane sau din parfumuri (parfumuri de corp, odorizante de cameră, de maşină, lumânări parfumate) şi altele pe care le voi detalia mai jos. Unii oameni au multe dioxine în organismul lor, alţii au mai multe metale grele, pesticide, resturi de medicamente şi tot aşa. Unele otrăvuri sunt moştenite de la părinţi şi bunici. Dacă un individ are mai puţine toxine în corp şi o tulpină virală mai puţin agresivă, este posibil ca boala să fie mai puţin invazivă, în caz contrar ea se poate dezvolta foarte rapid. Viruşii pot aparţine unei tulpini sau alteia şi pot suferi un număr diferit de mutaţii.
Căutaţi despre cancerul de azbest. Sunt sigur că aţi văzut aceste placi ondulate din imaginea de mai sus, care sunt făcute din azbociment (un amestec în mare parte din ciment, dar care conţine fibre de azbest) pe diferite case mai vechi sau, adeseori, în zona rurală a României:
S-a înfiinţat un fond de 13 miliarde de $ făcut pentru mezoteliom (un tip de cancer cauzat de expunerea la azbest – unul dintre puţinele tipuri de cancer care nu necesită un virus pentru a apărea), fond ce se cheamă Asbestos Trust Funds. Azbest-ul este răspunzător pentru mezoteliomul pleural, peritonal, pericardial şi testicular – neoplasme foarte agresive – des întâlnite la persoanele expuse la azbest. Fondul oferă ajutor financiar şi juridic şi acces la clinici şi medici de top. Este un fond fiduciar de încredere, creat în numele companiilor de azbest neglijente, ce protejează victimele şi le ajută să obţină despăgubiri. Puteţi găsi pe Wikipedia detalii despre cum, la începutul anilor 1900, cercetătorii au început să observe o incidenţă foarte mare a deceselor la vârste relativ tinere, precum şi un număr neobişnuit de mare al bolilor de plămâni în localităţile miniere în care se exploata azbestul.
Diferenţa este ca azbestul nu are nevoie de un virus. Azbestul, de unul singur, poate cauza un cancer. Este nevoie doar să inhalezi o anumită cantitate din acest mineral fibros, pentru a face cancer, în comparaţie cu celelalte 99% tipuri de cancer care sunt virale.
Atunci când cauzele mezoteliomului au ieşit la iveală, companiile au fost forţate să creeze acest fond pentru pacienţii afectaţi de un astfel de tip de cancer şi pentru familiile lor. Azbestul este însă doar una dintre toxinele create de industrie. Gândeşte-te ce s-ar întâmpla dacă toate industriile responsabile pentru producţia tuturor toxinelor care hrănesc virusuri, precum Epstein-Barr, ar fi expuse. Ar apărea nenumărate procese colective, care ar impune crearea a zeci de fonduri, în valoare de trilioane de dolari, iar industriile ar fi silite să plătească preţul pentru peste 150 de ani de cancer.
Aşa că trebuie să fie vina ta, trebuie să se poată da vina pe ceva ce e în gena ta, pentru că tu ai gene rele ş.a.m.d., tocmai pentru ca lucrurile să rămână aşa cum sunt. Nu mă înţelegeţi greşit, genele au un rol foarte important într-o grămadă de lucruri diferite, dar nu sunt motivul pentru care lumea face cancer. Tocmai din acest motiv majoritatea femeilor care fac cancer nu au genele BRAC 1 şi BRAC 2, dar şi acolo este o altă dezinformare.
Expunerea ascunsă de zi cu zi
Oamenii nu au fost niciodată expuşi la un număr atât de mare de substanţe otrăvitoare ca în prezent. Printre acestea se regăsesc:
– metalele grele toxice: Mercurul, Aluminiul, Cuprul, Plumbul, Nichelul şi Cadmium;
– medicamentele (ce conţin derivaţi din petrol, aluminiu ş.a.m.d.);
– Substanţe chimice pulverizate prin nanotehnologie pe aproape orice produs industrial;
– Pesticide, erbicide, insecticide şi fungicide;
– materialele plastice;
– produsele de curăţenie;
– petrolul;
– dioxinele din ocean;
– parfumuri (odorizante parfumante, lumânări parfumate, detergent convenţional, balsamuri, parfum de corp, apa de toaletă, apa de parfum, apa de colonie, parfumul pur, after shave-uri ş.a.m.d.);
– radiaţiile;
– poluarea apei şi a aerului (ce conţin o parte din substanţele enumerate mai sus);
– drogurile de relaxare;
– mii de substanţe chimice noi, introduse în mediul înconjurător în fiecare an (inclusiv prin toate tipurile de produse de îngrijire, cosmetice ş.a.m.d.)
Toate aceste otrăvuri ajung în rezerverele de apă, după care cad pe pământ din cer sub forma picăturilor de ploaie.
Cum suntem expuşi fără să ne dăm seama? Uite câteva exemple!
Metale grele: există în majoritatea peştilor oceanici (mai ales în ton, dar şi alţi peşti mari şi cu carnea grasă), în plombele dentare, în fluorul din pasta de dinţi (derivat al aluminiului), conservele metalice, folia de aluminiu ş.a.m.d.
Poluarea apei: apa de la robinet conţine diferite toxine, dar şi clor şi fluor (produs secundar al aluminiului, ce este o neurotoxină în sine) şi chiar diferite tipuri de patogeni. Discutăm de toxine chiar şi în cazul anumitor ape plate, atunci când sticlele de plastic conţin bisfenol (BPA) – o substanţă chimică industrială nocivă.
Pesticide, erbicide, insecticide, fungicide: folosite în agricultură, pentru întreţinerea parcurilor şi a spaţiilor verzi. Fungicidele sunt pulverizate pe majoritatea hainelor noi ce se găsesc în toate magazinele.
Petrolul: inhalăm substanţe chimice toxice de fiecare dată când alimentăm maşina, dacă nu ne depărtăm de pompă sau nu ne protejăm cu o mască în timpul procesului de alimentare.
Parfumurile: parfumurile, apele de colonie, apele de toaletă sunt foarte dăunătoare, deoarece conţin substanţe chimice foarte nocive. Li se alătură odorizantele de cameră şi de maşină, lumânările parfumate şi parfumurile care se găsesc în orice fel de produs, de la detergenţi, până la produse de îngrijire personală (creme de corp, şampoane, after shave-uri ş.a.m.d.).
4. MOŞTENIREA TOXINELOR ŞI A VIRUSURILOR VS. FACTORII GENETICI ŞI PREDISPOZIŢIA GENETICĂ LA CANCER
Nimeni nu îşi doreşte ca noi să ştim prea multe despre toxinele implicate în apariţia cancerului sau despre faptul că le putem moşteni de la părinţi. Ni se spune, în schimb, că această boală poate fi genetică, deci că vina ne aparţine şi nimeni altcineva nu trebuie să plătească acest preţ.
Totodată moştenim şi agenţi patogeni (virusuri). Este adevărat că dacă bunica ta a avut cancer de sân, ai putea avea șanse să dezvolți și tu la un moment dat această afecțiune, însă nu din cauza „genelor tale”, ci pentru că virusul ţi-a fost transmis, iar dacă tu sau copiii tăi nu îl vor elimina din corp, îl veţi transmite mai departe, și tot așa. Este foarte important să înţelegi şi să ţii minte aceste informaţii, pentru că ele te vor ajuta să te fereşti de mituri, dezinformări şi sfaturile proaste care nu te vor ajuta în procesul de vindecare.
Iată o perspectivă pentru tine. Cancerul, ca şi alte boli cronice, reprezintă situații delicate și de multe ori chiar disperate, de pe urma cărora unii caută să foarte mult.
În viaţa unui om pot apărea probleme urgente sau chiar accidente (ex. o apendicită cronică, o ruptură de menisc, o tăietură urâtă, o cădere de la o anumită înălţime ş.a.m.d.), astfel de stituatii în care să avem nevoie de spital, de chirurgie de urgenţă sau chiar de chirurgie programată (spre exemplu, situaţia unei naşteri prin cezariană). Slavă Domnului, beneficiem de doctori fantastici, chirurgi foarte buni şi foarte dedicaţi, la care putem apela, şi aş recomanda oricui să apeleze, indiferent de tipul de medicină pe care o îmbrățișează (convențională sau alternativă).
Poate că circumstanţele norocoase fac ca anumiţi oameni să se nască cu o cantitate mică de toxine şi de patogeni şi să aibă o constituţie mai puternică datorită acestui lucru. Poate că ulterior nu contractă la fel de mulţi viruşi ca alţii. Totodată, poate că circumstanţele norocoase au făcut ca să existe mai puţine metale grele toxice în ei decât în altcineva şi poate că persoanele cu care au avut relaţii au avut mai puţini patogeni de împărtăşit şi de transmis. Poate că linia lor de familie este mai puţin toxică (spre exemplu, străbunicii şi bunicii lor au crescut la ferme unde nu se foloseau pesticide). Poate că au crescut într-un stres mai redus şi au avut toate resursele necesare pentru o viaţă aşezată şi un sprijin extraordinar din partea familiei.
Supravieţuirea şi speranţa de viaţă a celor ce vin în această lume în acest fel este, cu siguranţă, mult mai mare. Speranţa de viaţă a celor ce se nasc mai puţin toxici, din părinţi ce au trăit mai sănătos, nu au făcut excese, au avut acces la produse mai naturale, nu au trăit la fel de stresaţi, este automat mai mare. Asta face ca aceştia să aibă sisteme imunitare mai puternice, o încărcătură mai mică de toxine şi de patogeni şi, implicit, organe ce funcţionează mai bine şi la o capacitate mai mare.
Un alt factor important este expunerea, de-a lungul vieţii, la diverşi factori, precum toxinele de toate tipurile: poluare, medicamente, chimicale din mâncare, arome, conservanţi, parfumuri din diferite produse (îngrijire corporală, curăţenie, odorizante) şi orice alt tip de chimicale nocive.
Factorul uman are, de asemenea, un aport important, volumul de dragoste, sprijin şi celelalte resurse necesare unei vieţi echilibrate: familie, prieteni, amici, o situaţie financiară decentă, viaţă socială, activităţi, la care se adăugă şi capacitatea de a avea o dietă echilibrată şi fără excese, dar şi circumstanţele necesare de a te îngriji suficient: igiena corporală, odihnă, un loc cald şi plăcut în care să dormi, linişte, fără mucegai (mucegaiul poate fi un declanşator pentru foarte multe afecţiuni) si constituie şi el un alt element.
Discutăm de un calup de factori care dau starea de bine şi de sănătate a unei persoane.
5. ALIMENTAŢIA ŞI DIETA ÎN CANCER. CE REGIM ALIMENTAR TREBUIE SĂ ADOPŢI DACĂ SUFERI DE CANCER
E important să cunoaştem că, pentru ca un virus să fie fericit, e nevoie să ne hrănim şi să-l hrănim cu mâncăruri pe care acesta le iubeşte. Cancerul apare în momentul în care ai anumite virusuri şi otrăvuri în corp (toxine, chimicale, diferite substanţe toxice). Chiar dacă încărcătura toxică din corpul tău este mică, dacă te hrăneşti cu mâncăruri greşite şi ai anumite tipuri de virusuri în corp ,poţi dezvolta un cancer.
Indiferent ce faceţi în legătură cu cancerul, la ce clinici şi medici apelaţi, dacă mergeţi pe medicina convenţională, alternativă sau de orice fel, mâncarea contează foarte mult. E important să ştii că, cu cât dieta pe care eşti e mai bogată în grăsimi, cu atât vei hrăni cancerul mai mult, pentru că grăsimile reduc nivelul oxigenului din sânge, oxigen care omoară cancerul – omoară celulele canceroase. Totodată, dacă ai metale grele în corp, acestea se vor ataşa de grăsimi, ceea ce va duce la un proces de oxidare a acestora, care este foarte dăunător pentru corpul tău.
Pentru a te proteja şi pentru a te vindeca de cancer, trebuie să ştii că există alimente care hrănesc agenţii patogeni care au creat cancerul de care suferi. Când porneşti pe drumul vindecării, nu este suficient doar să eviţi alimente de tip fast-food şi alte produse procesate şi pline de grăsimi. Sunt multe alimente care îţi pun viaţa în pericol într-o astfel de situaţie.
În fiecare zi oamenii sunt păcăliţi să consume otrăvuri, substanţe iritante şi alte produse care le pun în pericol starea de sănătate. Ei nu au nici un cuvânt de spus, pentru că pur şi simplu nu ştiu ce se întâmplă. Acest lucru îi privează de libertatea de a alege, de a decide şi de a-şi controla singuri viaţa. Mai jos am făcut două liste, prima cu alimentele benefice, care te vor ajuta să te vindeci de cancer, şi o a doua cu alimentele de care trebuie să te fereşti în procesul de vindecare.
Alimente benefice ce te vor ajuta să te vindeci de cancer:
1. Afinele sălbatice – regenerează sistemul nervos central, elimină neurotoxinele din ficat, elimină metalele grele şi ajută la repararea ţesuturilor;
2. Algele din Oceanul Atlantic (dulse, dar şi kelp) – un antiseptic deosebit, elimină radiaţiile, ameliorează inflamaţiile, elimină metalele grele;
3. Aloe vera – gelul extras dintr-o frunză de aloe tăiată – un antiviral de excepţie, ce elimină toxinele din sânge;
4. Arugula (Rucola) – reduce nodulii, tumorile şi chisturile, regenerează ţesuturile şi elimină depozitele de medicamente din ficat;
5. Avocado – calmează nervii sensibili din organism, care au fost iritaţi de neurotoxine eliberate de diferiţi viruşi, conţine fitronutrienţi foarte importanţi în lupta cu cancerul;
6. Bananele – contribuie la reconstrucţia neurotransmiţătorilor distruşi de neurotoxinele VEB, sunt antiinflamatoare şi antivirale excelente, sunt o sursă perfectă de calciu, contribuie la echilibrarea zahărului din sânge
7. Busuiocul – antiviral, contribuie la reducerea nodulilor, chisturilor şi tumorilor, conţine compuşi anti-cancer care previn şi ajută în tratarea cancerului;
8. Cartofii dulci – curăţă şi detoxifică ficatul de deşeuri şi toxine, hrănesc pielea, susţin glandele suprarenale, reduc fibroamele şi chisturile din organism (inclusiv chisturi ovariene/PCOS);
9. Cartofii – unul dintre cele mai puternice alimente anti-VEB, bogaţi în lizină (armă redutabilă împotriva cancerului), pe lângă faptul că sunt antivirali, ei sunt inclusiv antimicotici şi antibacterieni, conţinând cofactori şi coenzime nutriţionale, plus componente bioactive care reduc stresul. Cartofii sunt un aliment excelent pentru creier.
10. Castraveţii – întăresc glandele suprarenale şi rinichii, elimină neurotoxinele din fluxul de sânge, hidratează sistemul limfatic, curăţă glanda tiroidă, opresc diferite infecţii;
11. Ceapa (inclusiv cea verde) – un antiviral extrem de puternic, care combate majoritatea viruşilor, datorită compuşilor de sulf pe care îi conţine;
11. Cimbrul – un antiviral incredibil, absolut necesar pentru eliminarea cancerului, compuşii nutriţionali din cimbru ucid viruşii din întregul organism şi alină o multitudine de simptome;
12. Cocosul (Nuca de cocos) – antiviral şi antiinflamator, ucide celulele virale şi reduce creşterea de noduli, susţine sistemul nervos central;
13. Conopida – combate VEB, conţine bor – mineral ce susţine sistemul endocrin, conţine fitonutrienţi care elimină viruşii ce stau la baza problemelor de tiroidă;
14. Coriandrul (frunzele) – remediu minune împotriva VEB, fundamental pentru extragerea metalelor grele, precum mercur şi plumb, din corp, dar şi pentru a extrage neurotoxinele VEB;
15. Cresonul (sau hreniţa) – elimină depozitele de medicamente din ficat şi opreşte creşterea ţesutului cicatrizat cauzat de VEB;
16. Curmalele – contribuie la purificarea ficatului, conţin potasiu, magneziu şi glucoză – ce susţin sistemul endocrin şi ajută tractul intestinal să evacueze deşeurile care împovărează organismul;
17. Dovleacul (dovlecei, zucchini, dovleac plăcintar) – furnizează o glucoză uşor de asimilat pentru creier şi sistemul nervos, ajută la vindecarea nervilor inflamaţi de VEB si stabilizează glanda tiroidă;
18. Feniculul – bogat în vitamina C şi alţi compuşi antivirali puternici, care combat VEB;
19. Fructele de pădure (de preferat sălbatice) – bogate în oxidanţi, diferitele fructe de pădure au proprietăţi terapeutice specifice: murele contribuie la reducerea creşterii nodulilor, zmeura detoxifică întregul organism şi este bogată în antoxidanţi care elimină deşeurile VEB şi ale altor viruşi din organism, curăţând masiv sistemul.
20. Germenii şi lăstarii – bogaţi în zinc şi seleniu, întăresc sistemul imunitar şi conţin micronutrienţi critici pentru reducerea nodulilor;
21. Ghimbirul – bogat în vitamina C, extrem de biodisponibilă (ce se asimilează uşor), este un antiviral puternic şi are capacitatea de a scoate organismul din starea reactivă, alinând nervii şi muşchii;
22. Kale – bogat în alcaloizi specifici, care protejează împotriva viruşilor herpetici;
23. Lămâia şi Lime-ul – tonifică mucoasele intestinale, curăţă ficatul şi refac rezervele de calciu, echilibrează nivelul de sodiu din sânge, activează electroliţii şi îmbunătăţesc activitatea neurotransmiţătorilor afectaţi de neurotoxinele eliberate de VEB;
24. Legumele Crucifere (varza de Bruxelles, varza albă şi roşie, broccoli, frunzele de muştar) – conţinut bogat în sulf, ce acţionează ca un dezinfectant, cruciferele combat multe tipuri de cancer, precum: cancerul de sân, cancerul de aparat reproducător (ovarian, uterin şi cervical), cancerul de creier, cancerul intestinal şi cancerul de plămâni;
25. Mango – conţine cantităţi mari de caroteni care regenerează splina şi ficatul, hrănesc creierul şi purifică sistemul limfatic de deşeurile şi toxinele VEB. Furnizează magneziu şi glucoză bioactive, care calmează nervii;
26. Merele – antiinflamator natural, atunci când pectinele din mere pătrund în sistemul digestiv, ele eliberează o serie de fitonutrienţi în sistemul digestiv, care impiedică viruşii herpetici să se hrănească şi să prolifereze;
27. Mierea neprocesată/raw/crudă – un antiviral puternic, ce combate viruşii herpetici prin conţinutul său de zinc;
28. Nucile (în special cele clasice, dar şi nucile de Brazilia, migdalele şi caju) – conţin oligoelemente precum zinc, seleniu, mangan, ce susţin glandele endocrine şi conţin compuşi fitochimici antivirali şi antibacterieni, care inhibă proliferarea VEB;
29. Papaya – reface sistemul nervos central afectat de daunele produse de neurotoxine, întăreşte şi regenerează acidul clorhidric din intestine, conţine vitamina C anti-VEB şi purifică şi regenerează ficatul;
30. Pătrunjelul – plin de susbtante nutrivite, este un aliment cu o capacitate uriaşă de remineralizare, elimină excesul de cupru şi aluminiu din organism (care hrănesc viruşii), combate toate tipurile de agenţi patogeni: bacteriile, paraziţii şi ciupercile şi stimulează puternic glandele suprarenale;
31. Perele – revitalizează şi hrănesc ficatul, pe care îl purifică de pesticide şi de deşeurile VEB, ajută la pierderea în greutate, reduc rezistenţa la insulină, echilibrează glicemia şi susţin glandele suprarenale
32. Portocalele şi mandarinele – conţin glutation, flavonoide şi limonoide, ce combat viruşii, protejează corpul de radiaţii şi dezactivează metalele grele toxice din corp, conţin din abundenţă calciu într-o formă bioactivă, ce poate fi absorbit instantaneu;
33. Ridichile – aliment antiviral, ce conţine sulf, previne şi reduce cancerele şi elimină radiaţiile din corp, totodată frunzele ridichilor sunt unul dintre cele mai vindecătoare alimente de pe pământ (pe locul 2 în rândul celor mai puternice prebiotice, după afinele sălbatice) contribuile la eliminarea de metale grele din corp şi ajută la vindecarea tuturor condiţiilor neurologice;
34. Rodiile – contribuie la detoxificarea şi la curăţarea sângelui şi a sistemului limfatic, inhibă viruşii şi descompun nodulii, tumorile şi chisturile din întregul corp şi asistă glandele suprarenale;
35. Roşiile – conţin o varietate proprie de vitamina C, extrem de uşor de asimilat de sistemul limfatic şi de ficat, susţin sistemul imunitar impotriva viruşilor;
36. Salata verde (în special salata romaine/romană) – stimulează acţiunea peristaltică din tractul intestinal şi contribuie la curăţarea VEB din ficat şi din sistemul limfatic, curaţă sângele şi susţin glandele suprarenale;
37. Seminţele de cânepă – fortifică întregul sistem cardiovascular şi protejează diferite părţi ale corpului afectate de viruşi;
38. Seminţele de susan – întăresc sistemul nervos central şi furnizează aminoacizi precum tirozina şi lizina într-o formă extrem de biodisponibilă;
39. Siropul de arţar – conţine oligoelemente care fortifică creierul şi restul sistemului nervos, protejându-le de oxidarea produsă de metalele grele, contribuie la refacerea depozitelor de glicocen din ficat şi din creier şi la echilibrarea glicemiei din sânge, care menţine glandele suprarenale puternice şi stabile;
40. Smochinele (pot fi şi deshidratate, însă fără sulfiţi) – se combină cu toxinele din tractul intestinal şi le elimină din organism astfel încât să te poţi vindeca, detoxifică ficatul de pesticide, de medicamente vechi şi de alte deşeuri;
41. Spanacul – creează un mediu alcalin în organism şi furnizează micronutrienţi uşor de absorbit de către sistemul nervos, se leagă chimic de deşeurile virale din ficat şi le elimină;
42. Sparanghelul – (una dintre cele mai bune arme împotriva cancerului) – purifică ficatul şi splina, întăreşte pancreasul şi susţine glanda tiroidă, fitonutrienţii din coaja şi vârfurile de sparanghel impedică viruşii să se reproducă, conţine un alcaloid analgezic care acţionează ca o aspirină blândă în organism (pentru super-efecte poţi consuma şi suc proaspăt de sparanghel)
43. Turmericul – rezolvă multe probleme virale şi acţionează ca un inflamator, reducând sarcina virală şi chiar omorând viruşii;
44. Ţelina – unul dintre cele mai antiimflatorii alimente, înfometează bacteriile neproductive, ciupercile, drojdiile, mucegaiurile şi viruşii prezenţi în organism, eliminând toxinele şi deşeurile acestora din ficat şi tractul intestinal (detalii complete în capitolul 8 – Tratamentul cancerului)
45. Usturoiul – este un antiviral şi un antibacterian care protejează organismul prin uciderea celulelor virale din corp şi a streptococilor, contribuie la eliminarea deşeurilor virale şi bacteriene din sistemul limfatic;
Alimente de care trebuie să te fereşti:
1. Ouăle – Vei auzi mulţi oameni spunând că ouăle sunt alimentele perfecte. Oamenii sunt fericiţi când mănâncă ouă. Consumul lor este adânc gravat în cultura noastră, fiind un aliment de referinţă secole la rând. Problema este că, în trecut, bolile care fac astăzi ravagii în lume nu erau nici pe departe la fel de frecvente. La ora actuală, ouăle nu mai lucrează în favoarea noastră, ci împotriva noastră, alimentând explozia virală şi în special acei viruşi care contribuie la dezvoltarea cancerului. Este valabil şi pentru ouăle organice/ecologice/bio, produse provenite de la orice tip de pasăre. Recomandat ar fi să scoţi ouăle din dieta ta până când rezolvi această problemă, în caz contrar ele vor fi un combustibil constant pentru celulele virale care au creat tumora (şi nu numai). Ouăle conţin hormoni, inclusiv cele mai naturale ouă organice conţin hormoni de la găină (nu vorbim despre hormoni injectaţi, ci despre cei naturali), iar aceştia hrănesc cancerul ca nimic altceva. Virusurile care dezvoltă cancer iubesc ouăle, aşa că trebuie să le scoţi definitiv din dieta ta pe perioada procesului de vindecare.
2. Produsele lactate – Majoritatea oamenilor simt că nu pot trăi fără lapte şi produsele din lapte. Indiferent dacă este vorba despre laptele din cafea, iaurt, brânză, indiferent cât de naturală sau curată, proteina din zer, unt, kefir ş.a.m.d., acestea înfundă ficatul şi împiedică toxinele să părăsească eficient corpul.
Scopul laptelui de vacă este să transforme un viţel de 30 kg într-un taur de 180 kg cât mai repede posibil. Laptele de vacă este fluid pentru creşterea viţeilor. Tot ce se află în acel lichid alb: hormoni, lipide, proteine, sodiu, factorii de creştere insulinici, toate sunt menite să crească viţelul şi să îl facă un taur mare şi sănătos. Fie că îl turnăm peste cereale sau în cafea, că îl închegăm în iaurt, că îl fermentăm şi facem brânză sau că îl îngheţăm pentru a face îngheţată, acesta rămâne fluid de creştere pentru viţei. Femeile îl mănâncă şi le stimulează ţesuturile, le cresc chisturi mamare şi le creşte uterul, apoi fac fibroză, sângerează şi ajung la histerectomii, au nevoie de mamografii, bărbaţilor le cresc sânii ş.a.m.d. Laptele de vacă este secreţia lactică a unui mamifer bovin de talie mare, care tocmai a fătat un pui şi este pentru viţei.
Produsele lactate hrănesc agenţii patogeni care stau la baza cancerului aşa că elimină-le din dieta ta, dacă ai fost diagnosticat cu cancer.
3. Grâul (şi toate cerealele ce conţin gluten) – Ceea ce reprezenta cândva un simbol al supravieţuirii s-a schimbat dramatic, din cauza ultimelor modificări genetice ce au făcut din grâu un aliment puternic inflamator, care hrăneşte agenţii patogeni din organism. Nu doar glutenul reprezintă o problemă, ci şi alţi compuşi din grâu.
Este bine, pe cât posibil, să renunţi la orice tip de cereale în perioada de vindecare. Poţi totuşi consuma variante de cereale fără gluten, precum: fulgi de ovăz fără gluten, meiul, quinoa, orezul negru.
4. Uleiul de răpiţă (sau canola oil) – În România nu este foarte des folosit, însă se găseşte în unele produse procesate. Acest ulei este foarte toxic pentru sistemul imunitar, pentru că afectează sănătatea organelor şi a intestinelor. Uleiul de răpiţă hrăneşte agenţii patogeni şi distruge mucoasele din corp. Fereşte-te de uleiul de răpiţă.
5. Aromele naturale – Sunt toxine ascunse sub diferite denumiri, precum „arome naturale, aroma naturală de cireşe, aroma naturală de vanilie, aroma naturală de ciocolată” ş.a.m.d., dar sunt de fapt MSG (monoglutamat de sodiu). MSG este o neurotoxină care, consumată, se aculumează în creier şi distruge neuronii şi celulele gliale. Este foarte toxic pentru sistemul nervos central şi face ravagii în corpul uman. Aveţi grijă, mai nou sunt adăugate şi în cele mai organice ceaiuri medicinale şi suplimente nutriţionale. Verificaţi cu mare atenţie atunci când cumpăraţi un produs.
6. Carnea – Este esenţial ca, în perioada de vindecare, să renunţi la carnea de porc. Este foarte important ca, dacă nu poţi renunţa la toate tipurile de carne în această perioadă, să o reduci semnificativ şi chiar spre 95%. Carnea nu te ajută sub nici o formă în procesul de vindecare şi îţi poate face rău. Sunt multe capcane despre care am să vorbesc detaliat într-un alt articol, însă, spre exemplu, să mănânci ficat de pui/raţă/gâscă sau orice alt animal (care este organul cel mai toxic al unui animal, pentru că acolo se adună toate toxinele strânse de acel animal) atunci când ai cancer, este o greşeală imensă.
Dacă nu poţi scoate carnea din dieta ta, încearcă să o mănânci la cină. Diminuează porţia de carne la maximum şi fă loc în farfuria ta pentru alimentele din lista celor care distrug cancerul. În această perioadă de vindecare, carnea doar îţi va îngreuna procesul (mai mult sau mai puţin, în funcţie de volumul de carne pe care îl mănânci). Ar trebui să te orientezi, în schimb, spre acele produse care îţi revitalizează întregul corp şi care vor scădea încărcătura virală. Dacă suferi de o formă avansată de cancer, renunţă 100% la produsele din carne în procesul de vindecare. Pe lângă faptul că vor îngreuna procesul, vor ocupa o parte considerabilă din farfuria ta, unde s-ar fi putut afla alimtene anti-cancer.
7. Proteinele în general (care înseamnă automat grăsimi) – Când vorbim despre proteine, vorbim la un loc şi de grăsimi. Ştiţi acei oameni cu senzaţie de foame continuă? Problema lor este excesul de grăsimi care ţin ficatul gras şi stagnant, motiv pentru care nu îşi poate face plinul de glucoză şi tot dă semnale creierului care generează sentimentul de foame. În momentul în care mâncăm fructe, dar şi alţi carbohidraţi curaţi, precum: cartoful, dovleacul, cartoful dulce, apa de cocos, mierea de albine NEPROCESATĂ/CRUDĂ/RAW şi absolut toate fructele (unde intră şi castraveţii, roşiile, dovleceii, care şi ele sunt tot fructe, dar şi altele), atunci ficatul îşi reface rezervele de glucoză şi nu mai trimite acele semnale creierului.
8. Cafeaua – Dacă ai de-a face cu cancerul, cafeauea nu este o opţiune bună pentru tine, pentru că îţi va epuiza glandele suprarenale. Dacă nu ai nici o problemă, poţi să savurezi din când în când câte o ceaşcă de cafea, de ce nu… dar dacă eşti în orice tip de stadiu diagnosticat cu cancer, cel mai bine este să o laşi deoparte, pentru că îţi va înrăutăţi situaţia. Cafeaua consumată constant este cel mai mare duşman al glandelor suprarenale, ce sunt epuizate din cauza acestei băuturi.
Mâncărurile despre care vorbesc ajung în tumoră şi o hrănesc. Totodată, trebuie să ştiţi că majoritatea proteinelor hrănesc cancerul. Proteina nu se digeră uşor, ajunge în ficat şi creează o toxină, o chimicală cu care cancerul se hrăneşte. Sigur, poţi mânca şi proteine care nu hrănesc cancerul, exclusiv vegetale, precum: quinoa este o sursă foarte bună de proteine, ce nu o să hrănească un cancer, fasolea neagră este o sursă, de asemenea, foarte bună, spanacul – frunzele de spanac sunt o sursă extrem de bună de proteină, seminţele de in ş.a.m.d. Cartoful nu hrăneşte cancerul, dar poate te gândeşti că există zahăr în cartof şi, chiar dacă există zahăr, în cartof acesta nu este un zahăr rău, care hrăneşte cancerul. În laboratoare s-a dovedit că siropul de porumb modificat genetic poate hrăni şi accelera cancerul, însă nu s-a dovedit şi nici nu vor dovedi vreodată că zahărul din fructe, cu toate culorile lui antioxidante (ce sunt, de fapt, fitochimicale care atacă şi opresc cancerul) hrănesc cancerul. Nici fructoza extrasă separat nu hrăneşte cancerul. Toate fructele, de orice tip, luptă cu cancerul şi îl pot opri. Problema este că, atunci când mănânci sirop de porumb sau zahăr de masă, de cele mai multe ori îl vei mânca dintr-un tort de ciocolată, un produs procesat sau din orice altceva, iar el se va regăsi într-o combinaţie de multe lucruri care va face ca acel zahăr să alimenteze cancerul, respectiv o combinaţie de făină de grâu (sau alte cereale), uleiuri, grăsimi ş.a.m.d.
În plus, îţi recomand să elimini: alcoolul (ai grijă inclusiv la tincturile ce conţin alcool), oţetul (indiferent de tip şi de calitate, foloseşte lămâie/lime în locul lui), care face foarte mult rău, diminuează cantitatea de ulei folosit (chiar şi din uleiurile cele mai bune de măsline/avocado/cânepă/in/susan ş.a.m.d.), uleiul nu se digeră, este grăsime şi îngreunează procesul de vindecare, ba chiar încearcă să îl elimini de tot din dieta ta o perioadă de timp.
Renunţă totodată la băuturile carbogazoase (inclusiv apă cu gaz), încearcă să renunţi la produsele ce conţin porumb (porumbul este modificat genetic), mâncărurile fermentate (inclusiv murături, lactate fermentate, kombucha), diminuează consumul de sare (poţi continua să foloseşti orice tip de condiment natural doreşti), drojdia şi drojdia inactivă, deoarece vor hrăni patogenii, conservanţii de orice fel.
Eu nu discut despre trenduri alimentare ori sisteme de credinţă. Nu contează că mănânci carne, că eşti flexitarian, vegetarian, vegan sau raw-vegan. Chiar dacă veganii şi raw veganii pleacă cu un mare plus într-o astfel de încercare, cea mai mare parte dintre vegani şi raw-vegani au un aport mult prea mare de grăsimi, datorită cantităţilor mari de nuci, seminţe, uleiuri, avocado, năut, linte, fasole şi alte produse pe care le consumă. O să spui că sunt grăsimi bune, aşa este, sunt grăsimi bune şi benefice, dar care, în cele mai multe cazuri, sunt mult prea multe, iar în contextul cancerului dăunătoare din motivele amintite şi mai sus (dau un ficat gras, stagnant, slăbit şi reduc nivelul oxigenului din sânge, oxigen care omoară cancerul, iar detoxifierea nu are un randament bun). Indiferent de poziţia din care pleci, este esenţial să înţelegi ce provoacă, de regulă, cancerul şi ce poţi face pentru a-l învinge. Nu trebuie să faci parte dintr-o tabără sau alta şi nici nu trebuie să te concentrezi pe asta. Războiul vegani vs. vegetarieni vs. omnivori este inutil atât timp cât trăim în vremuri cu tot mai multe boli cronice. Trebuie să faci ceea ce te ajută să scapi de această problemă, să scazi încărcătura virală, să scoţi toxinele din corp.
Cu cât dieta pe care eşti este mai bogată în grăsimi, cu atât vei hrăni cancerul mai mult. Grăsimile reduc nivelul oxigenului din sânge, oxigen care omoară cancerul – omoară celulele canceroase. Atunci când nivelul de oxigen este jos, ai şanse mai mici să opreşti cancerul. O dietă bogată în proteine se traduce printr-o dietă bogată în grăsimi.
Ca să înţelegeţi şi mai bine cât de legate sunt grăsimile/proteinele şi cancerul, vă las mai jos 3 grafice din cartea STUDIUL CHINA, de Dr. T.Colin Campbell:
Frica de fructe este o problemă serioasă atunci când ai de a face cu cancerul. Ca să te vindeci, trebuie să aduci în dieta ta afine sălbatice, căpşuni, merişoare (afine roşii), de preferat sălbatice, şi toate celelalte fructe de pădure sălbatice (încercaţi să cumpăraţi produsele sălbatice (de regulă, le veţi găsi congelate, şi nu convenţionale), pepene, mere, banane (foarte benefice), mango şi multe, multe roşii. Toate acestea sunt incredibil de sănătoase, luptă şi distrug cancerul împreună cu kiwi, strugurii (o combinaţie de zahăr bun cu antioxidanţi ce omoară celulele canceroase). Când mănânci struguri, zahărul combinat cu antioxidanţi va călători prin vene şi va livra în tumoră o substanţă pe care tumora nu o tolerează. Vorbesc despre un dimetil de resveratrol care este o substanţă chimică anti-tumorală, se găseşte în coaja boabelor de strugure şi care, odată ajunsă în tumoră, începe să o distrugă. Afinele sălbatice au acelaşi grup de dimetil de resveratrol, care este atât de benefic în lupta împotriva cancerului.
Legumele verzi sunt o altă componentă importantă, dar, mai ales, frunzele verzi (datorită clorofilei pe care acestea o conţin), ardeiul roşu, adaugă turmeric în dieta ta (rădăcină de turmeric, în sucuri, sau pulbere, în mâncăruri sau supliment). Sucul de ţelină este foarte foarte important, de asemenea, şi smoothie-ul pentru metale grele (a cărei reţetă o vei găsi mai jos).
Totodată trebuie să ştii că estrogenul creează cancer. Sunt forme de estrogen mutate, forme de estrogen pe care le consumăm în fiecare zi, pentru că vin la pachet în multe tipuri de mâncăruri comune românilor. Din acest motiv nu ar trebui să ne atingem de ouă, de lactate şi chiar de orice tip de produs animal. Toate tipurile de carne sunt pline de adrenalină, din cauza stresului masiv al animalelor în momentele de dinaintea tăierii sau capturării lor. Acest tip de adrenalină este foarte nocivă pentru persoanele ce au deja tumori.
Este posibil ca multe dintre ideile enumerate aici să fie contestate în diferite articole sau aşa zise „studii” de pe internet.
Ca să reuşiţi să luaţi deciziile bune, trebuie să înţelegeţi şi cum stă treaba cu studiile. În primul rând, aproximativ toate studiile din ştiinţa medicală sunt finanţate în baza unor interese. Când cineva finanţează un studiu (indiferent că vorbim de medicina convenţională sau de cea alternativă) nu vrea ca banii lui să fie pierduţi, aşa că, dacă cineva vine cu o idee contradictorie acelui studiu, ei vor începe să finanţeze alte studii care să contrazică ideea contradictorie, astfel încât ideea lor din studiul de bază să rămână în picioare. Ştiu, par chestii conspiraţionale, însă lucrurile nu sunt deloc aşa.
Cei ce fac aceste lucruri ştiu foarte bine ce fac şi, ca să-şi protejeze produsele, serviciile şi veniturile, ajung să facă studii pentru a depopulariza efectele benefice ale unor alimente. Spre exemplu, dacă se face un studiu care dovedeşte că sucul de ţelină apio distruge şi elimină patogenii şi toxinele, curăţă ficatul, hidratează celulele în profunzime şi are enorm de multe beneficii, cei din industrie nu vor contrazice asta, pentru că feedbackul obţinut de la oameni este prea mare, sucul de ţelină este popular în toată lumea şi şi-a demonstrat şi solidificat deja un renume. Însă vor apărea dezinformări care te vor pune să amesteci sucul de ţelină apio cu diferite substanţe, cu diferite prafuri, tocmai cu scopul ca sucul să -şi piardă din putere, iar, în timp, efectul şi popularitatea. Totodată e posibil să ţi se spună că un consum excesiv, pe termen lung, e posibil să dăuneze sub o anumită formă necercetată pe scară largă încă, să împingă în online, prin diferite site-uri mari, tot felul de doctori care contestă acţiunea lui, fel şi fel de dezinformări.
Haideţi să vă dau un exemplu real, despre cum se lucrează şi cum se manipulează piaţa unui produs, despre cum arată lista de taskuri şi brief-ul unui gigant care îşi doreşte să rămână pe poziţii, indiferent de trenduri, efecte negative, boli ş.a.m.d.
Un mare importator de cafea, care are o cotă foarte mare de piaţă, are un buget anual de promovare. Bugetul este împins în diferite medii comune şi bine cunoscute – peste tot vedem reclame la cafea. Însă industria cafelei nu împinge bugete de promovare doar în direcţia „cât de aromată şi gustoasă este cafeaua pe care o producem şi comercializăm noi”. Ei monitorizează şi văd că există oameni care îşi pun întrebări (pe bloguri, forumuri, site-uri, pagini şi grupuri de facebook ş.a.m.d.) legate de „efectele adverse şi secundare ale cafelei”, „cum să renunţi la cafea”, „dependenţa de cofeină”, „efectele nocive ale consumului de cafea în exces”, „cafeaua în sarcină” ş.a.m.d.
Ca să dilueze cât de mult aceste „teorii”, ei angajează firme de marketing ca să le scrie propriile articole pe acele subiecte care, aparent, i-ar defavoriza. În aceste articole se diluează efectele despre care ceilalţi vorbesc şi se îmbrăţişează o idee împăciuitoare, de mijloc, precum „s-a dovedit că un consum, în medie, a două ceşti de cafea pe zi nu are efecte nocive, ba chiar devin o importantă sursă de antioxidanţi. Experţii britanici au constat că .. bla bla”. Cu siguranţă ne-am lovit cu toţii de ele, la un moment dat. Aceste articole sunt postate prin firme de marketing şi PR, pe cele mai mari şi de încredere site-uri medicale, de sănătate, portaluri de informaţie medicală sau chiar principalele site-uri de ştiri, care, pentru preţul corect, editează şi postează aceste articole sub o formă foarte bine optimizată, fără a fi marcate ca fiind conţinut plătit/sponsorizat/comunicat de presă şi chiar semnate de un doctor specialist sau de un editor al acelui site. În acest fel, un astfel de articol bine construit şi împins în online printr-un site extrem de mare şi de vechi şi cu un grad de încredere ridicat se va poziţiona în topul motoarelor de căutare (spre exemplu, Google). Gândiţi-vă, acum, cât de uşor se poate manipula prima pagină de rezultate Google pentru o căutare precum „efectele adverse ale cafelei” şi dacă nu deja a fost făcută. Statistic, doar 5% dintre oameni ajung în a 2-a pagină din Google atunci când fac o căutare, deci gândiţi-vă că cele 10 rezultate din prima pagină pot hotărî, în timp opinia a 95% dintre cei interesaţi de un subiect. Companiile mari ştiu acest lucruri şi se folosesc de ele pentru a-şi asigura poziţiile. Vă dau toate aceste detalii ca să înţelegeţi cum funcţionează lucrurile şi ca să nu picaţi în plasa dezinformării. Nu trebuie să ne speriem, ci doar să ţinem cont de aceste metode, ca să nu ajungem o pradă a lor.
6. SUPLIMENTE ALIMENTARE RECOMANDATE PENTRU BOLNAVII DE CANCER. SUPLIMENTE NATURISTE/NATURALE PENTRU CANCER
Nu îmi doresc să te simţi complesit când vei citi lista de mai jos. Nu este uşor să integrăm foarte multe suplimente în viaţa şi programul de zi cu zi. Unele plante medicinale şi aromatice, dar şi suplimente alimentare pot fi destul de scumpe. Va fi dificil să îţi permiţi să cumperi foarte multe, aşa că începe cu o parte dintre ele. Încearcă să integrezi cel puţin primele 5 suplimente din lista de mai jos, în dieta ta, şi primele 3 tipuri de ceai şi va fi un mare pas înainte în procesul de vindecare. Pe parcurs poţi adăuga şi alterna şi cu celelalte suplimente care te vor ajuta să învingi cancerul.
Totodată există posibilitatea ca unele persoane să nu tolereze un număr mare de pastile, sau, efectiv, să fie într-o situaţie în care abia pot lua câte o pastilă o dată la câteva ore. Nu trebuie să te panichezi însă, ia-o uşor. Mai jos, în secţiunea Tratamentul cancerului, vei găsi un mic ghid structurat pas cu pas, în care îţi explic cum să integrezi tot ce am explicat în acest articol.
Suplimente (plante medicinale, plante aromatice şi suplimente alimentare – care ajută la omorârea Epstein Barr-ului din corpul tău sau a celorlalte virusuri herpetice ce au contribuit la apariţia cancerului):
1. Zinc (dinamizează masiv sistemul imunitar, reduce inflamaţiile şi creşterea nodulilor, tumorilor şi chisturilor, atât maligne cât şi benigne);
2. Vitamina C (tumorile, leziunile, celulele canceroase, celulele virale, precanceroase urăsc vitamina C);
3. Spirulina (recomand Spriulina din Hawaii);
4. Vitamina B12
5. Cat’s Claw – Gheara Mâţei
6. L-lysine
7. Lycorihe Root/Lemn Dulce (ceai sau supliment);
8. Iarba de grâu (poate fi pulbere, pentru smoothie, sau iarbă de grâu proaspătă, din care se poate face suc proaspăt. Are un efect foarte important, datorită substanţelor fitochimice pe care le conţine, care suprimă dezvoltarea şi creşterea tumorilor);
11. Pudră de ORZ verde (caspule sau pudră în smoothie);
12. Curcumin/Turmeric (supliment pastile, pulbere sau rădăcină proaspătă în smoothie);
13. Aloe Vera (frunze de Aloe Vera proaspete, se foloseşte gelul – explicaţii în capitolul de mai jos, mare atenţie să fie Aloe Vera medicinală, cu frunze lungi);
14. Amla berry (suplimente sau pulbere în smoothie – este o pulbere de coacăz verde deschis, originar din India);
15. Chaga Mushroom (pudră cu apă caldă, în loc de cafea sau capsule)
16. CoQ10
17. Glutation
18. Melatonină
19. ALA (Acid Alfa Lipoic)
20. Milk thistle (Silimarina)
21. IOD natural
22. Seleniu
Ceaiuri:
1. Ceai de Roiniţă
2. Ceai de Urzică
3. Ceai de Măceşe
4. Ceai de Soc
5. Ceai de lemn dulce
6. Miere de albine CRUDĂ/RAW/NEPROCESATĂ (se poate folosi în ceai).
Datorită mesajelor primite înainte, dar şi după ce am făcut această postare, de tipul “ok, dar ce suplimente să luăm, ce cantitate, ce gramaj, care sunt calitative, cum să nu ne păcălim” ş.a.m.d., am creat o pagină de recomandări, în care vei găsi lista cu suplimentele pe care le recomand şi firmele pe care le folosesc personal. Totodată vei găsi şi câteva cărţi recomandate, în care poţi găsi mult mai detaliat acest capitol de suplimente, dozajul recomandat, de ce trebuie să ţii cont, cum să le prioritizezi ş.a.m.d. Totuşi, mai important decât asta este să cumperi suplimentele care să aibă un număr cât mai mic de ingrediente, spre exemplu fără arome (monoglutamat de sodiu care va hrăni viruşii). Atunci când se poate, mergi pe variantele de tip comprimat. Nu toate suplimentele se găsesc sub formă de comprimat, motiv pentru care ai grijă să alegi suplimente cu capsulă vegetală şi destinate pentru vegani (atenţie, nu pentru vegetarieni). În acest fel eşti sigur că nu introduci, odată cu suplimentele tale, forme de proteină animală, care ţi-ar putea face rău.
ATENŢIE! Majoritatea suplimentelor româneşti au capsula dintr-un compus obţinut din bovine, iar altele conţin ulei de peşte. Evitaţi acest tip de suplimente, pentru că vă vor face mai mult rău decât bine. Totodată evitaţi complet absolut orice fel de tinctură sau extract care conţine alcool. Alcoolul nu are ce să caute, nici ocazional sau chiar în cantităţi infime, în dieta unei persoane diagnosticată cu cancer. În plus, alcoolul distruge toate proprietăţile plantelor medicinale, motiv pentru care tincturile şi extrasele de alcool sunt produse de slabă calitate, care au început deja să fie înlocuite de omoloagele lor fără alcool.
Probabil te miră de ce, în listă, am trecut şi vitamina B12. Este absolut esenţial să dispui de o cantitate suficientă de B12. Marea majoritate a oamenilor au deficit de B12 (indiferent de tipul de dietă, deşi umblă un mit fals că doar veganii au această problemă). Această vitamină protejează corpul de ravagiile produse de neutoroxinele generate de VEB. B12 oferă suport sistemului nervos central şi celui endocrin, pe care le şi repară. Întăreşte neurotransmiţătorii din creier, pentru ca acesta să rămână puternic, şi stimulează sistemul imunitar, conferind o stare mentală şi emoţională de bine.
Ai auzit deja că B-urile hrănesc cancerul, însă este doar o dezinformare. Se susţine acest lucru pentru că au găsit vitamina B în diferite tumori canceroase. Ulterior, însă, au descoperit şi alte vitamine şi minerale în tumori. Totuşi a rămas cunoscută doar această dezinformare cu B-urile. Tumorile cresc de la toate celelalte toxine de care v-am povestit până aici, toxine pe care celulele virusului le iubeşte. Aşa creşte o tumoră. Da, pot fi găsite urme de vitamina B, un mineral sau un nutrient într-o tumoră, într-o leziune sau într-un anumit ţesut, însă nu e corect să spui că vitamina B hrăneşte cancerul, pentru că nu este adevărat.
Ţi se spune să eviţi B12, să eviţi metafolatul, însă ţi se recomandă să mănânci ouă, spre exemplu (care îţi dăunează enorm). Unii oameni mănâncă 2 ouă/zi (prin care alimentează orice virus herpetic), dar se feresc de B12, care protejează sistemul nervos, sistemul imunitar şi ţine corpul puternic. Deşi nu o să te afecteze, nu trebuie să exagerezi cu vitaminele B, dacă ai orice urmă de teamă, însă poţi lua din când în când, nu trebuie să ajungi să ai deficit din cauza fricii că hrăneşte cancerul, pentru că nu o va face.
Indiferent ce alegeţi ca abordare, tratament, planuri ş.a.m.d., aduceţi în dieta voastră cât mai multe fructe şi legume proaspete şi scădeţi cât de mult puteţi aportul de proteină animală şi de grăsimi. Dacă nu puteţi renunţa de tot, încercaţi să mâncaţi doar o dată pe zi, o dată la 2-3-4 zile şi faceţi-o de regulă în a 2-a parte a zilei, de preferat spre seară. În prima parte a zilei e bine ca mesele să fie reprezentate din cât mai multe fructe şi legume, din cele prezentate mai sus. Avem capacitatea de a consuma o anumită cantitate de alimente în fiecare zi. Orice bucăţică de pâine, carne, brânză ş.a.m.d. nu doar că îţi va hrăni viruşii şi, automat, cancerul, însă vor ocupa loc în farfuria ta şi îţi vor diminua cantitatea de legume şi fructe ce luptă cu cancerul. Nu este momentul în care ai vrea să faci asta.
Pentru a înţelege pe larg cum funcţionează fiecare supliment recomandat în acest capitol, la ce te ajută şi de ce fiecare dintre ele sunt atât de importante, îţi recomand să intri în posesia cărţilor pe care le-am listat aici, deoarece în ele vei găsi informaţii unice, pe care nu le-aş fi putut cuprinde într-o astfel de postare, fără a risca să o lungesc atât de mult încât să devină mult mai greu de parcurs şi de înţeles.
7. STRESUL ŞI CANCERUL. PSIHICUL BOLNAVULUI DE CANCER
Atunci când afli că ai cancer, când primeşti acest diagnostic, impactul psihologic este enorm şi să ştii că, dacă e cineva pe care să dai vina, nu eşti tu acela. Când un copil are leucemie, nu este vina lui, nu e vina corpului lui, copiii cu leucemie au foarte mult mercur în ei şi, totodată, au infecţie mononucleoza cauzată de Epstein-Barr, cel care creează leucemia. Cu toate astea, copilul care are leucemie nu are nici o vină. Nici părinţii lui nu au.
Deşi o să discut pe larg, într-un alt articol, despre stres, psihicul, emoţiile, gândirea şi toţi factorii psihologi, în contextul cancerului, este important să ştiţi că glandele suprarenale au un rol foarte important. Glandele suprarenale produc hormoni, fără de care corpul nu poate funcţiona, printre care şi hormoni precum cortizolul (care ajută persoana să răspundă la situaţii de stres), dar şi catecolamine (precum adrenalina). Glandele suprarenale pot deschide tentaculele angiogenezei şi pot ajuta virusul să se hrănească mai uşor. Se discută mult despre subiectul „stres”, în contextul cancerului, şi trebuie să ştiţi că oamenii care au parte de un stres enorm pot ajunge, într-adevăr, să facă o formă de cancer. Asta se întâmplă pentru că, din cauza stresului, glandele suprarenale fac ca vasele de sânge să fie foarte dilatate, aşa că, în timp, alimentarea unor micro-tumori se face mult mai uşor şi se dezvoltă „peste noapte”, aşa cum subit mulţi oameni sunt suprinsi de un cancer care a evoluat foarte repede, mai ales după şocuri, după o perioadă extrem de stresantă ş.a.m.d. Poate mulţi aţi citit/auzit despre teoriile din noua medicină germană a doctorului Hamer şi acum puteţi înţelege ce se ascunde de fapt în spatele unui şoc/situaţie de stres extrem, care provoacă un cancer, respectiv procesul explicat mai sus.
Totodată, adrenalina bazată pe teamă (reacţii întâlnite în problemele oncologice) este un combustibil perfect pentru celulele virale canceroase. De aceea sucul de ţelină apio este atât de bun pentru acest tip de probleme, pentru că hormonii vegetali din acesta restaurează sistemul endocrin, împiedicându-l să devină hiperactiv, extrem de util în cazul unui volum mare de adrenalină bazată pe teamă.
Vă propun să încercaţi să nu vă încărcaţi cu suferinţă şi durere. Cel mai bun lucru pe care îl poţi face este să corectezi cauza. Simpla înţelegere poate avea un efect enorm de validare şi unul vindecător. Gândeşte-te la perioade în care te-ai simţit bine, aminteşte-ţi de vremuri fericite şi sănătoase şi vei vedea că vindecarea nu este chiar atât de departe.
Consumând plantele medicinale, suplimentele şi alimentele descrise mai sus îţi poţi regenera ţesuturile cerebrale, celulele nervoase şi sistemul endocrin. Te poţi detoxifica şi îţi poţi îmbunătăţi starea de spirit.
În cazul în care ai picat într-o stare de depresie, trebuie să ştii că sunt anumite alimente specifice, care pot regenera creierul, elimina metalele grele din creier, refac stocul de electroliţi, vindecă ţesuturile cerebrale şi corectează deficitul nutriţional asociat cu depresia. Alimentele pe care le poţi încorpora sunt: afinele sălbatice, spanacul, seminţele de cânepă, coriandrul, nucile, uleiul de cocos, germenii, varza kale, caisele şi avocado.
Este esenţial să înţelegeţi că nimeni nu îşi atrage singur boala. Boala nu reprezintă o pedeapsă sau o răsplată şi v-am explicat, în capitolul 3, de ce se vrea să credeţi asta. Nimeni nu merită să fie bolnav sau nefericit. Nu este şi nu a fost niciodată vina ta.
Orice proces de vindecare a unei boli include şi o latură emoţională. Pe măsură ce organismul tău se purifică de toxine şi de sarcina virală, acest proces este însoţit frecvent şi de o purificare în plan emoţional. Cu cât te vei simţi mai împăcat, cu atât mai benefic va fi mediul pe care îl vei crea, pentru ca sistemul tău imunitar să îşi facă treaba.
Dacă citeşti acest articol ca apropiat/rudă/prieten/familie a unui bolnav de cancer, încearcă să fii cunoaştere, în loc să fii reacţie, să fii judecător. În loc să lupţi împotriva întunericului, încearcă să aduci lumina şi să livrezi toate aceste informaţii într-un mod cât mai bun cu putinţă. Fără a-mi dori să judec sau să critic în vreun fel, îţi spun că unii oameni se pot simţi ameninţaţi de acest tip de informaţii, deoarece au poziţii fixe şi devin nesiguri când sunt puşi în faţa unui asemenea volum de informaţii noi. Aceştia pun accent mai mult pe normalitatea unei idei decât pe logică şi pe rezultatele ei în timp. Trebuie să înţelegi că nu este vina lor că gândesc aşa. În societatea de astăzi, mai mult contează dacă ideea este normală şi acceptată, decât dacă este logică, benefică şi are rezultate în timp.
Viaţa poate fi grea. Când oamenii suferă emoţional şi, poate, chiar fizic, din cauza cancerului, o parte dintre aceştia pot deveni urâcioşi. Din cauza suferinţei lor, ei se încarcă cu ură. Trebuie să avem compasiune pentru acest tip de oameni. Totodată trebuie să ştim că există o mulţime de oameni care suferă de cancer sau alte probleme mari de sănătate şi care nu ar deveni niciodată urâcioşi împotriva celorlalţi. Să ajuţi un bolnav de cancer este un lucru deosebit. Este un ajutor care nu îţi va alimenta orgoliul şi care va rămâne o experienţă incomparabilă în viaţa ta. Fii răbdător şi scoate tot ce e mai frumos din tine pentru cel apropiat.
Probabilitatea de a muri este de 100%. Nu trebuie să vedem starea de sănătate în speranţa că am putea deveni nemuritori. A te bucura însă de sănătate înseamnă a fi în stare să te bucuri din plin de timpul pe care îl ai la dispoziţie, a fi cât mai funcţional pe parcursul întregii vieţi şi a evita bătăliile grele şi dureroase cu boala.
8. TRATAMENT CANCER. CUM NE VINDECĂM DE CANCER
Corpul nostru ne iubeşte necondiţionat. Nu ne judecă, nu ne învinovăţeşte, iar toate sistemele noastre fiziologice lucrează pentru noi zi şi noapte, fără să se plângă. Sistemul nostru imunitar este gata oricând să acţioneze împotriva agenţilor patogeni.
Noi nu ne gândim la aceste lucruri, pentru că ni se par normale şi că ni se cuvin. Mâncăm lucruri ce nu ne fac bine şi ne răsfăţăm cu alimente pentru a ne alina stările şi emoţiile, fără să ne pese însă de corpul nostru şi de ce ceea acceptăm să intre în acesta. Corpul uman însă ne iartă întodeauna. El îşi doreşte să se vindece şi poate face acest lucru chiar şi după ani de zile de ignoranţă şi tratarea acestuia într-o manieră inadecvată. El este gata să lupte pentru noi, aşa cum nici un alt prieten nu ar face vreodată. Noi trebuie doar să îi acordăm ajutorul de care are nevoie şi el va avea capacitatea să se regenereze şi să-şi vindece orice boală şi orice condiţie medicală.
Atunci când începem să ne ascultăm corpul şi când îi oferim hrana de care are nevoie, totul se schimbă. În viaţa noastră pot apărea miracole.
Majoritatea trăim în locuri în care putem găsi şi mânca aproape orice ne-am dori. Mai greu este să ne schimbăm obişnuinţele alimentare ce ni se par normale şi cu care ne identificăm, dar care de conţin şi alegeri neproductive, care ne fac rău.
Omenirea s-a obişnuit să consume orice există sub soare, expunându-şi ficatul, pancreasul, inima şi alte organe la alimente periculoase, pline de grăsime, procesate, prăjite ş.a.m.d.
Dacă suferi de cancer (de orice tip de cancer, în orice stadiu) trebuie să schimbi regulile jocului. Trebuie să consumi alimente din lista celor vindecătoare şi regeneratoare şi să elimini alimentele care generează probleme (ambele categorii sunt listate mai sus, în capitolul 6). Acesta reprezintă aspectul cel mai critic al procesului de vindecare.
Dacă doreşti să previi sau să tratezi cancerul, acum ştii ce ai de făcut
1. să reduci sarcina virală;
2. să elimini toxinele din organismul tău;
3. să consumi alimentele ce te vor ajuta să te vindeci şi să le elimini, din dieta ta, pe cele care hrănesc tumorile;
4. să eviţi expunerea la substanţele toxice, ce vor hrăni virusurile din corpul tău.
Începe prin a evita să te expui la substanţele toxice din orice tip de produs.
Încearcă, pentru o perioadă, să reduci semnificativ consumul oricărui tip de produs chimic. Renunţă la parfumuri şi odorizante de cameră de orice tip. Renunţă la folosirea de produse ce conţin parfum. Vei găsi cu greu produse corporale într-adevăr naturale şi, de cele mai multe ori, la preţuri exagerate. Diminuează la maximum consumul acestora şi limitează-te la 2-3 produse strict necesare pentru igiena corporală de zi cu zi (un şampon, un odorizant de sub-brat, un gel de duş) şi încearcă să cumperi produsele cât mai naturale şi obligatoriu fără parfum. Dacă eşti bărbat, să ştii că after shave-urile au parfum şi vor hrăni viruşii, dacă eşti femeie, ai grijă la produsele cosmetice (majoritatea conţin parfumuri, dar şi alte substanţe toxice) şi de make-up (o bună parte conţin metale grele, dar şi alte substanţe toxice). Nu intra în jocul „mi-am luat natural”, cea mai bună soluţie este ca o perioadă să diminuezi la maximum consumul. Totodată, încearcă să găseşti o pastă de dinţi cât mai naturală şi care să nu conţină fluor. Sunt pe piaţa românească produse foarte bune de acest tip, multe dintre ele produse local, de producători autothtoni.
Totodată fii precaut la produsele de aranjare de păr, produsele de tip fixativ sunt foarte toxice. Decoloranţii din păr, solvenţii care se folosesc la produsele de manichiură şi, în general, cea semipermanentă sau de tip unghii false sunt produse extrem de periculoase şi dăunătoare. Orice miros puternic din aceste categorii de produse este şi toxic şi dăunător pentru tine.
Ai grijă la produsele de curăţenie, care sunt, de regulă, foarte toxice. Dacă locuieşti într-o casă în care nu se face foarte multă mizerie, poţi încerca să speli pe jos cu apă amestecată cu uleiuri esenţiale (poţi găsi uleiuri esenţiale, cu proprietăţi antibacteriene, ce vor fi mai sigure decât orice produs de curăţat), aceeaşi formulă o poţi folosi la ştergerea prafului, iar alte suprafeţe le poţi curăţa cu apă călduţă amestecată cu puţin săpun. Totodată încearcă să renunţi la a duce perdelele, draperiile şi covoarele la curăţătorii chimice ecologice. Majoritatea folosesc detergenţi cu parfum, care îţi vor agrava situaţia în care eşti. Încearcă să le cureţi acasă, cu apă şi cu foarte puţin detergent cât se poate de natural.
Spală întotdeauna hainele noi înainte de purtare, de cele mai multe ori sunt stropite cu fungicide. Încearcă să foloseşti o cantitate mai mică de detergent şi orientează-te către detergenţii mai naturali sau cei pentru copii, care nu conţin foarte multe substanţe chimice toxice.
Dacă eşti şofer, nu te expune atunci când alimentezi la pompă, încearcă să porţi o mască sau depărtează-te de pompă până când se realizează alimentarea ori roagă un angajat să te ajute.
Consumă apă plată de izvor sau apă filtrată şi foloseşte-o inclusiv când prepari mâncare. Apa potabilă de la robinet conţine fluor şi clor, iar majoritatea rezervelor de apă din lume conţin reziduuri de solvenţi, metale grele, compuşi farmaceutici şi multe alte elemente toxice. Poţi merge mai departe şi îţi poţi monta un filtru anti-clor, spre exemplu, la duş (care va opri însă şi alte toxine şi chiar diferiţi patogeni ce se găsesc în apă). Ai totodată grijă la apa numită alcalină, apă cu un PH mare (care, în cele mai multe cazuri, nu are un PH mare natural, ci doar în urma procesării umane), nu este benefică, contrar aparenţelor şi teoriilor împinse de firmele ce comercializează astfel de apă. Glandele suprarenale şi stomacul muncesc din greu ca să aducă apa la un PH normal, atunci când bei apă cu PH foarte mare. Totodată, nu pica pradă ionizatoarelor de apă, care nu vor curăţa apa de elementele aminite mai sus. Dacă vrei să obţii o apă de mare calitate, combinţi o apă plată de izvor sau o apă filtrată cu sucul de la o lămâie. În acest fel vei obţine una dintre cele mai pure forme de apă şi cele mai bine acceptate de către corpul uman.
Expune-te cât mai puţin la radiaţii. De regulă, în cancer, se fac foarte multe CT-uri şi mai puţin RMN-uri. Discută cu medicul tău şi explică-i că vrei să te monitorizezi prin varianta prin care eşti expus la cel mai mic volum de radiaţii. Dacă eşti o persoană care călătoreşte des cu avionul, ţine cont că e bine să optezi pentru bagaje mai ieftine, pe care să le poţi schimba după 2-3 zboruri. Bagajele reţin radiaţii în ele, din cauza scanării făcute la verificarea de la aeroport şi devin o sursă de iradiere pe termen mediu-lung. Ai grijă să nu le depozitezi în apropierea patului sau a biroului, încearcă să le depozitezi în colţul cel mai îndepărtat din casă.
Dacă obişnuieşti să te plimbi prin parcuri cu peluze frumoase de gazon şi multă verdeaţă „perfectă”, informează-te cu privire la programul de tratare cu erbicide, insecticide, a gazonului şi a celorlalte plante. Dacă parcul este stropit în fiecare zi de luni seara, încearcă să ieşi acolo abia sâmbătă/duminică sau caută alternative de parcuri mai mari, stropite rar, chiar dacă par mai neîngrijite, sunt mult mai sigure pentru tine. Dacă locuieşti la curte, poţi apela la bunăvoinţa vecinilor apropiaţi ca să-şi trateze peluzele şi plantele cu îngrăşăminte naturale.
Încearcă să adaugi în coşul de cumpărături cât mai multe legume şi fructe ecologice/bio. Acestea sunt crescute fără îngrăşăminte de sinteză şi fără pesticide/insecticide şi sunt mult mai sigure pentru tine. Nu îţi face însă griji dacă nu poţi achiziţiona acest tip de produse, legumele, fructele şi plantele medicinale au puterea de a vindeca această boală, cancerul, chiar şi dacă sunt crescute în mod convenţional. Asigură-te că speli foarte bine, de preferat cu apă călduţă, tot ce cumperi.
Bea suc proaspăt din ţelina Apio (Celery Juice).
Sucul de ţelină este unul dintre cele mai puternice plante sau alimente anticancer. Acţionează inclusiv ca un profilactic pentru prevenirea acestei boli. El ajută la eliminarea toxinelor care le furnizează virusurilor combustibilul de care au nevoie. Printre aceste toxine se numără şi hormonii care pătrund în corp din mediul exterior, metalele grele toxice, medicamentele, materialele plastice şi alte produse petrochimice. Sucul de ţelină se leagă de aceste toxine, le desprinde din ţesuturile ficatului şi din alte părţi ale corpului şi le elimină din organism, reducând astfel cantitatea de toxine din corp şi prevenind automat cancerul.
Sucul de ţelină este un antiviral extrem de puternic. Sărurile sale agregate de sodiu distrug viruşii agresivi, care consumă toxine, excretând apoi toxine reprocesate mult mai otrăvitoare. Prin blocarea evoluţiei virale, sucul de ţelină împiedică răspândirea cancerului. El elimină din organism atât toxinele, cât şi viruşii.
Vitamina C din sucul de ţelină este un antioxidant puternic, care hrăneşte şi dinamizează imediat celulele din interiorul corpului. Hormonii vegetali din sucul de ţelină restaurează sistemul endocrin, impiedicându-l să devină hiperactiv. Dacă eşti un supravieţuitor al cancerului, sucul de ţelină poate preveni recidivele, prin faptul că adună toxinele şi otrăvurile care ar putea hrăni noii viruşi şi le elimină din organism.
Începe cu minim 500ml/zi, dimineaţa, pe stomacul gol. Sucul trebuie băut proaspăt. Ţelina apio se găseşte în majoritatea supermarketurilor mari şi în special în hypermarketuri. Ai să găseşti diferite varietăţi, mai mari, mai mici, cu frunze sau fără. Sucul de apio se face din toată planta (fără rădăcină), mai exact din ramurile de ţelină. Ramurile de ţelină apio trebuiesc spălate foarte bine, se storc prin orice tip de storcător preferaţi, după care sucul se filtrează printr-o sită deasă. Doar sucul de apio proaspăt şi fără pulpă are un efect puternic. Pulpa nu ajută la nimic, e similară cu pliculeţul de ceai, după ce ai băut ceaiul nu mănânci şi pliculeţul, pentru că substanţele plantei medicinale au fost deja extrase prin infuzia pliculeţului. Acelaşi lucru se întâmplă şi la ţelina apio, ceea ce este important este în afara pulpei, în sucul proaspăt.
Pentru cancerele foarte avansate îţi recomand să bei 2 x 500ml/zi. Bea o dată dimineaţa şi o dată în a doua parte a zilei, însă tot pe stomacul gol (nu mânca cu cel puţin o oră înainte şi cel puţin 20-30 de minute după ce ai terminat de băut sucul). Efectele sucului proaspăt de ţelină apio nu poate fi comparat şi egalat de nici un alt supliment. În acest moment, la nivel mondial, milioane de oameni au început să consume suc de ţelină apio. Este un obicei care şi-a dovedit eficienţa în nenumărate afecţiuni. În plus, nu face parte din niciun fel de sistem de credinţă, nu interferează cu niciun tip de tratament pe care îl faci sau în care crezi, nu are niciun tip de efect negativ. Printre cei care au îmbrăţişat deja acest obicei extrem de benefic, chiar şi în lipsa unei afecţiuni cronice, se numără şi: Robert de Niro, Sylverster Stallone, Novak Djokovic, Pharell Williams, oameni din toate domeniile, printre care şi doctori, autori celebri, oameni de ştiinţă ş.a.m.d.
Celery Juice 101 from Anthony William.
Scoate metalele grele din corp.
Foloseşte-te de alimentele şi suplimentele ce au puterea incredibilă de a elimina metalele grele din corp. Îţi recomand ca, după sucul de apio de dimineaţă, să îţi continui ziua cu un smoothie format din:
– 2 banane;
– o cană de afine sălbatice;
– 5-10 fire de coriandru (cu cât mai multe frunze);
– sucul proaspăt de la o portocală (sau chiar două);
– 1 linguriţă de pudră de spirulină;
– 1 linguriţă de pudră de orz verde;
– 1 lingură de alge dulse (puse la hidratat pentru 30 de secunde, ca să se poată amesteca mai bine);
– opţional puteţi adăuga apă plată/filtrată, dacă doriţi un smoothie mai lichid.
Le amestecaţi pe toate într-un blender timp de 2 minute şi veţi obţine un smoothie incredibil de benefic. Personal, îmi place să adaug şi 3-4 curmale (fără sâmburi) la această reţetă.
Afinele sălbatice sunt de departe cele mai anti-canceroase fructe de pe pământ. Ele trebuie să fie în smoothie, ca să scoateţi metalele grele, dioxinele, plasticul, dar şi alte toxine. Trebuie să le folosiţi în smoothie alături de coriandru, pudră de orz verde, spirulina, şi alge dulse. Acestea sunt elementele care elimină metalele grele. Nu subestimaţi puterea lor, împreună nu scot doar metalele grele din corp, scot inclusiv pesticidele din ficat (precum DDT, care este acolo de când te-ai născut şi a fost şi în părinţii tăi) scot toate tipurile de chimicale dăunătoare, solvenţii care au intrat în tine ani la rând şi care hrănesc virusul care dă cancerul. Nu subsestima niciodată puterea acestor 5 elemente combinate într-un smoothie, alături de o banană şi suc fresh de portocale şi, opţional, apă (recomandat plată/filtrată). Ţine cont că metalele grele se scot cel mai uşor într-o dietă slabă în grăsimi.
Medical Medium Heavy Metal Detox Smoothie from Anthony William.
Pune la punct un plan alimentar şi de suplimente
Fă-ţi o dietă bazată pe o proporţie cât mai mare din lista celor prezentate mai sus de alimente benefice ce te vor ajuta să te vindeci de cancer. Nu trebuie să te limitezi doar la ele, adu o abudenta cât mai mare de legume şi fructe specifice zonei în care locuieşti, pe care ţi le poţi procura uşor şi care îţi plac. Fereşte-te însă de cele care hrănesc viruşii, menţionate în capitolul 5.
Integrează cât poţi din suplimentele şi ceaiurile recomandate la capitolul 6.
Trebuie să ştii că există soluţii prin care putem diminua încărcătura virală în fiecare zi. Tot globul suferă de o deficienţa de zinc. Suntem deficitari în zinc iar asta ne face să fim vulnerabili. Zincul are capacitatea de unul singur să omoare orice virus din familia herpetică care creează cancer. Spirulina omoară celulele de virus, ba chiar spirulina singura poate opri spre exemplu un cancer de tiroida prin distrugerea celulelor EBV sau HHV-6.
Adăugă spirulina în dieta ta, adăugă vitamina C, L-Lysine, Zinc, bea ceai de roiniţă şi scoate mâncărurile care hrănesc cancerul. Fă loc pentru alimentele care luptă împotriva acestei afecţiuni: Kale, Spanac… foarte mult spanac (este un războinic incredibil, care omoară EBV), urzici, dar şi toate fructele: struguri, mango, papaya, mere, merişoare, banane, piersici, nectarine, pepene, kiwi.
Fereşte-te de zahărul de masă (alb/brun) consumat direct sau ascuns în diferite mâncăruri procesate (alături, de regulă, de grăsimi).
Fă o cură de purificare precum: cură de purificare şi vindecare de 28 de zile
Detalii pe larg despre acesta cură, dar şi despre altele, precum salvarea ficatului 3:6:9, le vei găsi explicate în detaliu în cărţile pe care le recomand aici (unde detaliez şi ce găseşti în fiecare carte în parte). Sunt prea cuprinzătoare şi prea multe detalii ca să le pot pune pe toate aici sau într-un singur articol.
Cura de purificare şi vindecare de 28 de zile este o cură în care, timp de patru săptămâni, trebuie să mănânci doar fructe şi legume crude. Deşi perioada ideală este de 28 de zile, chiar şi numai o săptămână este suficientă pentru a produce rezultate semnificative. Acest plan este atât de eficient, deoarece îţi maximizează substanţele nutritive pe care le ingerezi la fiecare masă, deoarece fructele şi legumele în stare crudă conţin cel mai mare nivel de substanţe nutrivite dintre toate alimentele. Aceasta cură subţiază sângele şi face ca oxigenul să ajungă în locuri unde cancerul nu îşi doreşte. Indiferent ce stil alimentar ai, poţi face această cură pentru a-ţi da un boost corpului şi sistemului imunitar în lupta împotriva cancerului. Renunţă la ouă, la bacon, la carnea grasă, pentru că este cel mai prost moment în care sângele tău să fie gros. Aşa cum am explicat şi mai sus, nu este vorba despre a face parte dintr-o tabără aici: omnivor/vegetarian/vegan/raw-vegan, ci doar despre a mânca ceea ce te ajută în acest moment, ca să treci peste această problemă. Trebuie să faci asta pentru ca sângele tău să devină atât de subţire încât oxigenul, nutrienţii, substanţele fitochimice să ajungă la tumori, chisturi, leziuni şi ţesuturi ce trebuie să fie reparate. Când distrugi EBV şi încărcătura virală, automat distrugi şi alţi viruşi care există în corp. În acel moment începi să preiei controlul cu adevărat.
Odihneşte-te şi încarcă-ţi bateriile
Dacă suferi de cancer sau chiar şi de alte afecţiuni, este important să faci activităţi care ţi se par relaxante, care îţi confirmă simţul identităţii de sine şi care te ajută să îţi reîncarci bateriile. Poate fi mersul pe bicicletă, pot fi plimbările în aer liber, cititul, ascultarea muzicii, odihnă suplimentară, îngrijirea unui animal de casă, un masaj cu uleiuri esenţiale, îngrijirea unei grădini sau orice te face să te simţi bine, făcând ceva constructiv şi ce poate pune în ordine gândurile tale. Fă orice activitate care îţi conferă o stare de pace, pozitivitate şi speranţă, asta va stimula vindecarea corpului şi a sufletului tău.
Indiferent de tipul de cancer pe care îl ai, de metodele de tratament la care ai apelat, de medicul specialist care te ajută şi care îţi face screeningul cancerului, că suferi de un cancer oral, cancer hepatic, cancer de piele, cancer colorectal, cancer pulmonar, cancer de prostată, cancer mamar, cancer renal, că ţi s-a spus că ai tumori carcinoide sau tumori cerebrale, sau că aştepţi analizele de laborator care îţi vor spune cu ce tipuri de tumori te confrunţi, tumori benigne sau maligne, că ai ales terapii hormonale sau intervenţia chirurgicală, că ţi s-a spus că e o boală genetică sau centrul medical la care mergi ţi-a descoperit nişte ganglioni limfatici, indiferent de tipurile de tumori şi de simptomele cancerului, indiferent de simptomele şi tratamentul pe care îl urmezi, de diagnosticul pe care îl ai, că faci parte din stadiile incipiente sau că eşti la îngrijiri paliative sau că abia mâine vei merge la un consult medical, pentru a face testul papanicolau sau datorită oricărui tip de semne şi simptome, trebuie să ştii că informaţiile din acest articol sunt pentru orice tip diferit şi formă de cancer.
Intenţia mea nu este aceea de a te descuraja să mergi în continuare la medicul tău sau să îţi continui tratamentul pe care, poate, eşti deja. Eu îţi explic ce provoacă un cancer, cum se formează, cum creşte şi cum poţi opri acest lucru şi cum poţi începe un proces de vindecare real. Analizează dacă tratamentul pe care îl faci rezolvă adevărata cauză a cancerului. Este sigur pentru tine? Cât plus şi cât minus îi aduce faptul că unui bolnav cu cancer metastazic i se face CT la 6 luni şi este expus astfel unor cantităţi uriaşe de radiaţii? De regulă, bolnavii de cancer fac analize de sânge lunar, câteodată şi de 2-3 ori/lună. La analizele de sânge făcute prea des sunt scoase automat, prin sângele recoltat, şi globulele albe, ceea ce duce la slăbirea sistemului imunitar?
Nu mă înţelegeţi greşit, nu sunt împotriva doctorilor, medicii oncologi sunt oameni cu suflet mare şi o putere de compasiune enormă, care îşi dedică viaţa să facă bine semenilor, însă, din păcate, aceştia nu deţin parte din informaţiile pe care ţi le-am prezentat mai sus. Sunt însă din ce în ce mai mulţi doctori ce ajung la aceste informaţii şi încep să ţină cont de ele.
Îmi doresc ca acest articol să fie un prim pas către vindecare pentru tine. Îţi recomand să intri în pagina de recomandări, să încerci să-ţi procuri cărţile pe care ţi le propun acolo şi să vizionezi documentarele recomandate.
Trebuie să înţelegi că, în această lume, nu este vorba despre supravieţuirea celui mai suplu dintre noi. Nu este vorba despre faptul că oamenii ce nu suferă de simptome cronice înţeleg pur şi simplu mai bine secretele vieţii şi de aceea nu se îmbolnăvesc. Supravieţuiesc mai mult cei care vin în această lume mai puţin toxici, înconjuraţi de mai multă dragoste, sprijin şi resurse în acelaşi timp şi se întâmplă să rămână la fel în timpul vieţii lor. Dacă te-ai surprins vreodată uitându-te la pozele prietenilor sau ale cunoştinţelor, poze din vacanţe, poze în care sunt fericiţi şi fac diverse lucruri care îţi plac şi ţie, şi te gândeşti că tu ai ajuns într-un alt loc în viaţa ta, trebuie să ştii că nu ai greşit cu nimic. Nu eşti defect şi nici vinovat. Realitatea este că circumstanţele de viaţă, otrăvurile şi patogenii moşteniţi determină o mare parte dintre provocările de sănătate cu care avem de-a face de-a lungul vieţii. Cheia este să ştii cum să previi şi cum funcţionează lucrurile.
Compătimeşte-te şi înţelege că suferinţa şi problemele prin care treci nu sunt din vina ta. Ai realizat lucruri măreţe deja şi, echipat cu toate informaţiile pe care ţi le-am prezentat aici, vei începe un proces puternic de vindecare.
Ceea ce mi-ar plăcea să fac la acest moment, ar fi să mă întorc înapoi în timp, să stau de vorbă cu mama mea şi să îi spun: „Mămuca, am găsit ceva foarte important, ne putem schimba dieta, putem trăi şi fără pâine, brânză şi şuncă, sunt atâtea lucruri minunate pe care putem să le mâncăm. Hai să aducem în dieta noastră cât mai multe fructe şi legume colorate, pe care poate le-am ignorat până acum. Hai să facem mâncare sănătoasă, cu puţine grăsimi, şi să bem sucuri din legume şi fructe proaspăt stoarse. Hai să introducem în viaţa noastră cât mai multe plante medicinale, ce au o putere miraculoasă, şi pe care le putem găsi în diferite forme: ceaiuri, suplimente, condimente. Hai să ne punem adidaşii şi să ieşim la mişcare împreună, după ce am băut un smoothie de afine sălbatice şi un suc proaspăt de ţelină apio. Hai să ne schimbăm felul în care vedem şi facem lucrurile şi să nu ne mai expunem atâtor toxine, să nu mai folosim produse chimice, care ne fac rău, să le diminuăm şi chiar să le evităm, să nu mai folosim parfumuri sintetice şi orice altă substanţă care ne poate face rău mai devreme sau mai târziu. Putem să ne curăţăm corpurile şi să scădem încărcătura virală şi poate chiar să scăpăm de tot de diferiţi viruşi…” Este însă prea târziu acum pentru ea. Dar nu e prea târziu pentru tine. Nu e prea târziu nici pentru mine. Dacă aplicăm toate aceste informaţii şi învăţăm cum să ne protejăm corpul, cum scăpăm de viruşi şi de încărcătură toxică, atunci, poate, familiile vor putea rămâne împreună un pic mai mult timp.
Treaba mea nu este să par deştept. Sunt doar un om normal, la fel ca voi, care însă şi-a dedicat mult timp citind, investigând şi analizând acest subiect. Informaţia pe care am prezentat-o în acest articol nu îmi aparţine. Sunt informaţii pe care le-am învăţat, la rândul meu, în timp. Eu doar m-am ocupat să fac o selecţie clară a surselor de cea mai mare încredere şi care au rezultate incontestabile la nivel global, să editez totul astfel încât să împing către un număr cât mai mare de oameni răspunsurile de care au nevoie, ca să poată învinge cancerul într-un mod cât mai accesibil şi mai pe înţelesul tuturor. Aceste informaţii nu sunt doar o altă opinie, sunt lucrurile adevărate care stau la baza acestei boli şi despre care nu se ştie, selectate din surse mai puţin cunoscute în România, însă foarte cunoscute în lume. Găsiţi în pagina de recomandări toate cărţile pe care vi le recomand şi pe care le puteţi aprofunda, astfel încât să obţineţi şi mai multe informaţii în afară de ce am putut înghesui aici. Toate informaţiile din acest articol sunt adevărate şi vin din surse ce nu serversc unor interese financiare, unor companii, grupuri de interese ş.a.m.d. Voi încerca să abordez şi alte subiecte adiacente sau cele cuprinse în acest articol, ceva mai în adâncime, în viitorul apropiat.
Ţin să precizec că, pe acest blog, nu veţi vedea bannere sau reclame la clinici, doctori şi tratamente minune pentru cancer. Nu vreau ca alţii să piardă pentru ca eu să câştig. Nu mă joc cu viaţa oamenilor.
Mi-aş dori mult ca familia mea şi mulţi apropiaţi din jurul nostru să fi putut beneficia acum 20 de ani de informaţiile pe care noi le avem acum, cu privire la alimentaţie şi sănătate. Dacă le-am fi avut, mama mea ar fi putut preveni cancerul. Ea ar fi putut trăi mai mulţi ani şi beneficia de o viaţă mai liniştită. Călătoria mea în jurul acestui subiect m-a convins că, acum, este mai urgent ca niciodată să arătăm oamenilor felul în care pot evita aceste tragedii. Cauzele şi informaţiile există şi trebuie făcute cunoscute.
Vă mulţumesc!
P.S. Pana cand pagina de recomandari va fi gata, va recomand sa aprofundati prin citirea cartilor lui Anthony William (Medical Medium), in special:
1. Alimentele care iti vor schimba viata in bine – Anthony William
2. Vindecarea prin detoxificare – Anthony William
Pentru suplimente, personal, folosesc si am cea mai mare incredere in brandul VIMERGY (brand recomandat de Anthony William). Le cumpar produsele pentru ca sunt foarte responsabili, testeaza pentru metale grele si bacterii fiecare substanta folosita in suplimentele lor si nu fac nici un fel de compromis. Este un brand american mare si responsabil care a intrat in ultimii 2-3 ani si in majoritatea tarilor mari din Europa si va ajunge cel mai probabil si la noi in urmatoarea perioada. Pana atunci, puteti comanda VIMERGY din Olanda cu livrare in 4-5 zile lucratoare de pe acest magazin online.
Va recomand sa va sfatuiti cu doctorul care va supravegheaza in vederea suplimentelor si dozajelor. Puteti merge la ei cu cartea „Vindecarea prin detoxificare” (majoritatea doctorilor au auzit deja de Anthony William) ca sa va sfatuiti si sa luati impreuna o decizie in legatura cu suplimentele si dozele recomandate astfel incat sa puteti monitoriza corect evolutia si rezultatele obtinute.
Lasă un răspuns